Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2016

Av Kvasthilda - 12 december 2016 22:51

Nä, Pigan ringde o ville ha sällskap på byn idag så vi for iväg med en tjötig Kackostamp i släptåg. -Vill söpa plåster. -Vill inte ha plåster. -Vill ha plåster. -Nä, vill inte ha plåster. -Vill ha takamerkaplåster. -Nä, sätta tillbaks dem. -Vill ha dem. -NÄ, VILL INTE HA DEM. -Vill ha de plåster. Vi köpte plåster. O vad sa det rara barnet då? -VILL SÄTTA TILLBAKA DEM!

Vi letade en dress till ovanstående lilla shoppingmonster med total beslutsångest o det blev en ren till morgondagens luciapyssel på dagis. Eventuellt med tåg. Undrar om man får ta kameran med sig? Paparazzifamiljen får ju abstinensbesvär och allergiutslag om man inte får fota. Idag kränker man varenda unge tydligen. 

Hur som haver. For hem efter nästan FYRA timmar på ranten. Kom ju ihåg att Kläppen sover hemma. Han dök upp på dörrtröskeln igår o meddelade sin gamla mor att han har fått jobb över jul. Perfekt. 

O den sena eftermiddagen o hela kvällen gick urbota trööögt. Men jag fick ihop den där potatisbakelsen i alla fall. Nu återstår ett delikat problem. Vad sjutton ska jag stoppa den i?? Vet inte vad som hänt med alla kakburkarna. Tror det är dags att rensa ut ALLT i skåpet o skaffa nytt. I samma storlekar för lättare förvaring av burkarna mellan baken - eller vad man nu ska ha i dem. 

Nä, gå o ta reda på den nu o frysa in dem. 

Av Kvasthilda - 12 december 2016 10:41

Sitter o hostar efter en session med snöskyffel, spade o kvast. Minst två personer har gått utanför dörren i morse men ingen av dem tog i kvasten - om inte för att borsta av bilar. O den där förbannade bilen står mitt på gården igen. IGEN. De flyttade ju på den tidigare (skulle enligt uppgift säljas förra veckan) men nu står den MITT på gården igen. O vi har fått massor med snö inatt. Storfot får väl dra ut 4isen o skotta undan skiten själv då.
På lördag kommer Maken hem o gudarna ska veta att han kommer att dräpa sig om det inte försvinner. Det var rent o fint o slätt som en dansbana. Förra veckan. Nu blir det ett snabbt varv runt huset av vilken idiot till traktorkusk det nu är som kör när snösvängen hittar hit. Nån jävla pajas som blev skitsur när jag bad honom skotta snön NERÅT i stället för upp mot gräsmattan. Var tar den snön vägen sen tror du? Allt ska över gården så blir det en vårflod. Neeeeeråt med skiten. Huff.
IDIOTER. Omgiven av idioter.

Ska man idas sätta en saffransdeg nu då?

Av Kvasthilda - 12 december 2016 09:00


Tema nr 271 Skrivkonst

347/366


Vissa böcker är så ofantligt fascinerande. Författaren lyckas fånga intresset - och i just den här boken handlar det om just det. Att skriva. En av huvudpersonerna vill bli författare eller journalist och har tänkt försöka skriva en bok om slaveriet i Södern i mitten av förra århundrandet. Vad tycker och tänker de svarta? Om sitt liv, om sina arbetsgivare, om världen i stort? Jag har inte hunnit halvvägs när jag skriver det här, men jag älskar boken! Underbar! 


Kathryn Stockett - Niceville



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 december 2016 17:39

En timme kvar innan man är turfri. Bokstavligen. Två "lediga" dagar framför mig. Antar att det inte blir nåt julbord i morgon. Det bjuds jullunch på jobbet. Tänkte försöka få igång den där bulldegen i morgon så vi får se om jag hinner. 


Det verkar vara dömt att få nåt att lyckas i köket. Köpte ett par förska kycklingar häromdagen som behövde in i en ugn senast idag. Sagt o gjort. Drog igång ugnen före min dag normalt sett börjar. Satte mig att titta på Så mycket bättre - Ted-avsnittet. Mitt i slängde jag in kyllingarna. O där blev de kvar. Stod inne i säkert ett par timmar. Passar gubben. Torra som fnöske. Han vill ju ha kycklingen snustorr. Men inte jag. Tänkte slänga dem, men kände på undersidan o det går att äta låren utan problem. Blä. Griljerade en skinka också men den var inte heller god. Nåt fel på smaklökarna. 


Fick ett mess från Gubben. "Finns trådlös julgransbelysning. Köp. Pok" Hahahahhaa! Ja, om Tyra ska vara här. Om jag ska ha en gran. Vete sjutton hur jag gör med det. Tror inte jag ids ha en gran i år. Hade gärna köpt en sån dotra köpte häromveckan. En svindyring. En sån där lyxgran. Massor med grenar. Väger tre gånger så mycket som vår. Typ. Blir ju så när det är många fler grenar. 

Av Kvasthilda - 11 december 2016 09:33

Apropå dagens bild. Kattfan tycker visst det är vansinnigt roligt att snoka på byrån. Hon har varit däruppe varenda natt (o dag) när jag sovit eller inte varit hemma. Pin jävla tji? En kula har försvunnit. Jag kan inte se det i granen, för jag har inte räknat dem, men jag vet ju att hon lekte med en häromkvällen. Dockorna som står där, ligger omkullputtade eller nertippade på golvet - eller är flyttade på. I morse låg det avbitet glitter/barr på duken under silvergranen. Inte bra. Inte bra alls. KATTFAN. LÅT BLI ATT KLÄTTRA!!!!!!!!!!! Jag blir vansinnig. O det finns inte ett skit man kan göra åt det, när man inte fångar henne medan hon gör det. *grrrrr* 

Av Kvasthilda - 11 december 2016 09:00


Tema nr 217 Omklädd

346/366


Ur Oz the Great and Powerful, Mila Kunis karaktär Theodora i nya kläder. En "Ugly Sweater", fast snygg, med vidhängande vantar, är egentligen ett julornament. Ett julhänge. Måste ta huvudet av dockan för att få på den!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards