Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2010

Av Kvasthilda - 11 december 2010 09:57


Lördag morgon. Det är alltså dags för Melodikrysset igen. Börjar om sisådär ett par sju minuter.... O jag har inte tid! Jag ska iväg o jobba. Har min apselut sista björkistur idag. SistSista. Blir aldrig fler. Nånsin. Eller åtminstone inte under den närmaste tidtabellperioden. Antagligen inte sen heller. O jag kommer inte ens att passera Björkliden. Om jag inte får en utryckning för att köra iväg ett tomlok - max till Riksgränsen, för längre får jag inte köra. Sen gäller norska signalsystem o det får jag inte utbildning på förrän nån gång nästa år.

O varför i hele håvete jag alls går ut o jobbar idag övergår mitt förstånd. Finns inte en jävel som tackar mig för att jag går ut o kör tåg fast jag inte är hundra. Frisk alltså. Det andra kan vi diskutera en annan gång. Har tryckt i mig en tallrik, stryk det, skål med iskall fil o flingor. Gjorde undervärk för mitt huvud. Jaja, underverk. I know. Men det var lixom poängen med det hela. Nä, det är bara att bita i det sura äpplet (o varför i andra hela håvete skulle jag bita i ett surt äpple, gillar inte sura äpplen), klä på sig o försöka lomma iväg över nejderna till jobbet. Tänkte säga för sista gången men det vore lite väl dramatiskt. Vi får vara kvar på Kumla ett tag till. Sådär ett par dagar i alla fall.... Sen blir det över sjön snarare än nejderna innan man är på jobbet. UrrkBurrk....

O i morron fyller Pelle år. Har jag hört.


Av Kvasthilda - 11 december 2010 09:00


Eget tema nr 30 Solros

30/52


En av bullarna som tillkom under bakningen häromdagen. En bulle med saffran. En solros. Såg namnet i en mattidning för flera år sedan och anammade det till mina bullar som är en mix av mammas recept och diverse andra lussebullerecept. Den är rullad med mandelmassa och russin och degen innehåller mandel och bittermandel. Inte supergod när den kommer direkt ur ugnen, men när de fått legat o svalna en stund är de fantastiska :-)

Redigerat: hittade just en torr lussebulle vid datorn. Glömde äta den igår innan jag stapplade i säng... Så dumt. Slöseri.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 10 december 2010 23:09


Jag kan inte uttrycka det bättre än så. Yay för Jay! Shit va han e bra!

O Like a Prayer. Det kan inte bli bättre än så.

When you call my naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaame.....


O nu ska jag gå o sova för jag jobbar i morrn.... Hoppas jag. Natti Natt!


Av Kvasthilda - 10 december 2010 19:33


*blech* Roligare dagar har man väl haft... Vaknade tidigt i morse, ringde Psf o anmälde en sjukskrivning. Det blev så till slut. Men magen har klarat sig. Dock huttrade jag i flera timmar. Tände värmeljus en masse men det hjälpte föga. Hade en halv tanke om att baka o satte på ugnen men orkade inte riktigt ta itu med mjölkaoset jag lämnade efter mig igår. Inte ens den värmen tog sig igenom mitt stelfrusna skinn. Värmde lite glögg. Nä. Julmusik? Nej, gav bara huvudvärk. Läste lite om mina were-tigers o annat o blev något piggare.

Fick mina salami av Anki. Hon var snäll o körde förbi dem. Säljer för stallets räkning. Luktade mumma. Tack o lov är luktsinnet intakt.

På eftermiddan fick jag ihop en kaksmet men det var den mest underliga kardemummakaka jag nånsin gjort. Man ska inte hålla på med sånt när man inte riktigt har huvet påskruvat till hundra procent. Fast den såg helt OK ut när den kom ut ur ugnen... Fast locket av pärlsocker kan väl kamouflera det mesta. Åsså blev man äntligen varm.

Nu skriker min mage av ilska. Vet inte varför den är förbannad. Kanske brist på mat? Får väl värma lite av de där älgkotletterna jag lagade till igår.

Hoppas orka se IDOL-finalen ikväll. Får väl krypa under en fleecefilt. *bah*

Just ja. Lördag i morgon igen.... O jag jobbar. Antagligen. Det betyder att kryssbloggandet blir förskjutet igen.


Av Kvasthilda - 10 december 2010 11:00


Igår var det en bakdag så bakom tionde luckan hittar vi lite bakformar med julhälsning. Egentligen är det muffinsformar men de har fått tjäna som bakform till Solrosorna i år.



Av Kvasthilda - 10 december 2010 09:00


Tema nr 299 Tidskrift

342/365


Jag har väntat hela året på att få lägga ut den här bilden men ville spara den till december. Det är nämligen exakt hundra år sedan tidningen trycktes och såldes. Aftonbladet hade en söndagsbilaga i fyrfärgstryck och just detta är julnumret för 1910. På baksidan finns bland annat en annons från Hvita Stjernlinien där de gjorde reklam för sina stora atlantångare, Olympic och Titanic. Se mer av tidningen här.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 9 december 2010 22:28


Usch o blech.... Mår inge' bra. Hoppas att det bara är lite magflutter o inte nån form av magsjuka..... Storpigan o jag var o handlade o det tog nästan musten ur mig.

Hann baka mina Solrosor innan vi for - tack o lov (kanske det heter tackom o lovom i dessa juletider?) - men än ligger bullarna "för avsvalning" o ska paketeras. *suck*

Ska till björkis i morrn. Om jag pallar. Får hoppas magen håller tills dess. Näst sista björkisskiftet! MÅSTE dit. Har grejer kvar i skåpet än. Vet inte när de tänker flytta på pryttlarna o flytta skåpen till Narvik. Mitt kommer att stå tomt i närapå ett år.....

Har ett skift till o får hoppas att skåpen står kvar ännu en dag.

Håll tummarna för att min kropp fixar natten!


Av Kvasthilda - 9 december 2010 11:00


Bakom dagens lucka hittar vi en annan julkalender :-) Ett tomteljus från Falu Ljusstöperi. Själva tomten får ni se senare...



Annadagen idag. Har ni lagt lutfisken i blöt?


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards