Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2010

Av Kvasthilda - 18 december 2010 10:53

Så var det dags för årets julspecial. Ett helt melodikryss med julmusik. Här är världen vintervit och täckt av ett drygt dygns nyfallen snö. Himlen är grå ännu så det är mer snö i luften. Många av låtarna i dagens kryss snurrar runt hos oss i juletid men nårga av dem var helt nya för mig. Alltid kul att få höra nåt nytt! Då dagens kryss är så enkelt blir även mitt inlägg rätt enkelt idag...

Jag satte på radion precis mitt i första låten. Just D o deras hysteriska Jul igen

Nu e det jul igen i både slott å koja
över hela landet drar en kollektiv noja
det pyntas, sjungs å skickas fåniga kort
öh, jesus, se nu va du har gjort
för om du inte blivit född hade vi sluppit den högtid
med tomtar, lutfisk och kvalmig med glögg
vid nån risig gran och som ackompanjemang
får man överdoser utav bjällerklang

Åsa Jinder tog fram nyckelharpan och spelade sin underbara version av Jul, jul, strålande jul.

Jungfru Maria dök upp härnäst, i sällskap av Sten & Stanley.

Så tog vi oss tillbaks några år och fick oss tilldelad The Christmas Song med Nat King Cole.

Chestnuts roasting on an open fire,
Jack Frost nipping at your nose,
Yuletide carols being sung by a choir,
And folks dressed up like Eskimos.

 

Everybody knows a turkey and some mistletoe,
Help to make the season bright,
Tiny tots with their eyes all a-glow,
Will find it hard to sleep tonight.

 

They know that Santa's on his way
He's loaded lots of toys and goodies on his sleigh,
And ev'ry mother's child is gonna spy,
To see if reindeer really know how to fly.

 

And so I'm offering this simple phrase,
To kids from one to ninety-two,
Although it's been said
Many times, Many ways
Merry Christmas to you.

Näste man till rakning, eh, micken är Bryan Adams med Christmas Time.

Denna julen kanske chansen är stor att hela landet har fått ett vitt täcke. Jag vet att alla inte utbrister i glädjefnatt när det faller oändligt mycket snö. Snösvängen har problem att göra av men snömängderna. Maken pratar om att de inte kan göra snöhögar i Malmö. Nästa kryssvisa var ju Nej, se det snöar även om den framfördes med diverse blåsinstrument.


O vem ser inte den lille gräshoppan framför sig när man hör nästa kryssvisa? When you wish upon a star hette den i Disney's originalfilm. Det måste ju ha varit Pinocchio för Benjamin Syrsa fanns där för att hålla den lille pojken på rätt sida av alla genvägar och konstigheter som Bror Räv och Bror Björn försökte dra in honom i. Bengt Feldreich sjöng ju den oförglömliga versionen på svenska i Kalle Ankas Jul, Ser du stjärnan i det blå?


En annan stjärna var Bing Crosby. Och han har spelat in många julsånger. En av dem är It's beginning to look a lot like christmas.


Nästas bidrag är tyskt från början men vi vill ha en del av den svenska titeln. När juldagsmorgon glimmar heter den då.

När juldagsmorgon glimmar,
jag vill till stallet gå.
Guds Son i nattens timmar
där vilar uppå strå.


Sen kommer en av Eldemans favoritsångerskor, idag i sällskap med en annan jazztjej. Från sitt album Winterland sjunger Sarah Dawn Finer duett med Louise Hoffsten i Winter Song.


Röda kinder får man i vinterkylan men renen har en röd nos. Rudolph, the rednosed reindeer spändes för tomtens släde och den som delade den historien med oss var Dean Martin.


ABBA brukar önska oss Happy New Year så Eldemans fråga om "när den är som mest aktuell" är förstås nyårsafton. Idag var det Lars Roos som spelade på sitt piano.


Vi avslutar dagens kryss med en sista julsång. Celine Dion sjöng om Christmas Eve.


Av Kvasthilda - 18 december 2010 09:15


Tema nr 231 Radio

351/365


Min bild må ha fokusen på den minimala jackan men radion befinner sig som så ofta i bakgrunden. Sanningen att säga visste jag inte vid tillfället om jag skulle koncentrera mig på "läder", dvs jackan, eller "radio" men som ett stort fan av miniatyrer blev det givetvis jackan vad än de andra förutsättningarna var. Dock får den representera min radio! Sådeså. Radion sitter i SysterYsters kompis Ackas gamla Buick Special från 1956 och spelar förslagsvis gamla godingar :-)

Idag är det dessutom lördag o i radion blir det årets julspecial i Melodikrysset. Hundra procent jul! Check in @ ten!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 18 december 2010 09:00



Tema nr 129 Jul

350/365


Jul. Bara ordet smakar gott. Mat. Dryck. God mat. God dryck. Mycket mat. Julskinkan väntar i frysen på att få kokas o griljeras. Jag kokar min.

Julbord. Förra helgen var det flesta av mina kollegor på julbord. Jag har ledig helg nu så ikväll är min kväll. När jag skriver detta vet jag fortfarande inte om vi får något regelrätt julbord, på restaurang. Vi var bara två som skrev på listan innan de tog ner den, men ansvariga har smsat alla som inte skrivit upp sig så kanske, kanske det blir nåt? Jodå, vi får julbord.

En av våra jultraditioner är att köpa årsglöggen från Blossa. Har inte smakat X ännu. En vit glögg med smak av saffran. Kan det vara nåt? Hörde att man endera gillar den, eller så gör man det inte. Får se om jag får nån på julbordet. För det blir julbord. Senaste budet var runt sju-åtta personer.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 17 december 2010 12:00


 Gråträsk kapell



  


Det sitter ett litet plakat utanför kyrkan och på detta står följande att läsa:


Herre tu äst wår tillflycht ifrån

slächte till slächte

Ps 90:1

 

  Detta Kapell Byggdes under

Förra Hälften av 1600-talet. Åter-

uppbyggt åren 1933 - 34 Under

H.M.t Gustaf V:s regering: Då

Teol. Dr Olof Bergkvist var Bis-

kop: Axel Sandin Kyrkoherde i

Piteå Landsf.: Och Fritz Johans-

son Kommin:r i Markbygden.


Kyrkan, eller kapellet är alltså rekonstruerat efter gamla ritningar. Klockstapeln är fristående och uppsatt 1938.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.


Av Kvasthilda - 17 december 2010 11:00


Vi öppnar lucka nummer sjutton idag. Bakom min lucka finns en liten gran. Förhoppningsvis har jag fått upp julgranen vid det här laget. Det har tagit längre tid i år än något tidigare. När jag var barn satte pappa upp granen på julaftons morgon. Vi vill ha julstämning lite längre än så. December är nog så mörk o kall ändå.



Av Kvasthilda - 17 december 2010 10:05


Man tittar ut genom fönstren. O ser ... Ingenting. Bara grått. Grått Grått Grått. Snöflingorna singlar genom luften o lägger sig på de mängder som redan kommit ner. Fönsterbrädorna är täckta av snö. Ett lager på en dryg decimeter! Lite ljus på det där o det skulle bli julstämning utan like. Nu är det mest ett grått mörker.

Än har jag jour. Fem timmar till, sen är det helg. Om de nu inte ringer o beordrar ut mig på nån hiskelig svappasväng. Eller värre, till gälka. Värre va're i Gällivare.

Vet inte vad som hände med julyran och julklapparna i år. Några blir det men det har stagnerat. Känslan och lyckan av att handla åt kottarna har inte infunnit sig i år. Kan bero på att de är vuxna och tja... Nä. Jag vet inte. Sonen kvalificerar sig fortfarande som julklappsmottagare. Han är inte vuxen riktigt än. Ett halvår till får jag ha min unge innan han kliver över det osynliga strecket till vuxenvärlden när han blir myndig. Usch. Var tog tiden vägen? Mamma har svårt att förstå att alla hennes barn har passerat fyrtiostrecket o jag har svårt att inse att alla våra ungar är över arton. Snart.

Min Störstebrors yngsta dotter gifter sig efter nyår. Minns inte när det var planerat men de ska gifta sig i New York, Linn o Erik. Det innebär att vi inte ska vara med på bröllopet? sa Sonen. Eh, nä. Inte för att det är jättedyrt att flyga till NY. Det kostar ofta mindre med en helgtripp till äpplet än det kostar att flyga var som helst inom landet. Utom möjligtvis mellan Kiruna o Luleå.

De åker över till USA i dagarna, båda brorsdöttrarna med familjer. Har just fått Störstebror o Svägerskans årliga julbrev. Inte ett ord där om stundande bröllop. Nå, det kommer väl i nästa års krönika. Sker ju trots allt efter nyår. Om det nu var i januari eller kanske i februari. Eller senare. Skitsamma. Skönt för dem att få hem barn o barnbarn i alla fall. "Hem". Hem till USA. Konstigt. Men de bor ju där sedan många år.


Av Kvasthilda - 17 december 2010 09:00


Tema nr 326 Urban

349/365


I Gävle har väl bocken brunnit vid det här laget. Eller inte. Den stora julbocken som de envisas med att bygga upp varje år, eller kanske jag ska säga som nån jäkel envisas med att bränna ner varje år. Här är en annan bock. Kårebocken. En av Faluns mest kända symboler. Kårebocken som enligt sägnen, bökade med hornen i berget som i sin tur blev rödfärgade av koppar. Falun var landets andra största stad vid den här tiden när gruvdriften drog igång. Från att ha varit ett landskap med jordbruk till en av världens mest kända gruvstäder...



En av bockarna som var med i en tävling i somras. De stod utställda runt centrala Falun, de målade bockarna. Den här vann tävlingen och stod utanför Dalarnas museum, där man samlat ihop dryga 700 års historia av hur landet byggdes upp.  



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 16 december 2010 20:39


Idag har det snöat. Hela dagen. O snöat. O snöat. O snöat. Har kommit hur mycket som helst.

Själv har jag tillbringat dagen med att just plocka plocka plocka. Tar aldrig slut. Sorterar tidningar. Vad har jag läst? Vad ska sparas? Klippdockor hit o skräpet dit. Vänta nu, nån skulle ha serierna. Måste väl spara även dem för att vidarebefodra. Nån annan skulle ha en speciell klippdocka. En jag har dublett av.

Sen ska det ut o bort o dammsugas o skuras. Allt för att få in en gran för några dagar. Nåja, det handlar om en månad från nu. Ungefär. Tjugondag Knut infaller ju trettonde januari vilket är en knapp månad från nu, men vår gran brukar stå några dagar extra. Julan varar än' till påska. Eller inte.

Har haft jour idag. 5-15. Sov till halv åtta, somnade om o sov en timme till. Samma skift i morgon. Halvfem tingde "Okänd" vilket brukar innebära Psf. Kan ha varit vad som helst men jag svarar inte Okänd när jag inte jobbar. Kan ju ha inneburit ett bättre skift än eventuellt vad man nu kan åka på. Å andra sidan har inte jag Rc än och norrut får jag knappt åka så det finns inte så mycket de kan skicka mig på. Håller bara tummarna att Psf glömmer mina B-dagar. Fet chans. Får garanterat inställt svappisturerna (extratåg mellan de två som SKA gå) och när då Psf ringer har "hon" säkert nåt skit att ge mig. Beordra mig på. Jag som önskade bort jobb senare än O six hundred på julaftons morgon. *suck* Det florerar sjukdomar just nu. Å andra sidan är de vanliga sjuklingarna lediga i jul så det finns lixom inga kvar som kan balla ur.

Jaja. Tiden visar vad som händer.

Bäst jag fortsätter plocka plocka plocka nu så vi får in julgransmattan.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards