Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2016

Av Kvasthilda - 17 november 2016 09:00


Tema nr 110 Här är jag nu

322/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 november 2016 09:55

Ahhh. Underbart. Natten bjöd på en skinande klar fullmåne (var väl tredje o sista natten nu?) efter gårdagens ihärdiga snöande. Maken skottade gångar på gården och när jag tog en tripp till utedasset var det luddig, fast fastkletad snö överallt. Underkylt regn. Det hänger snö i träden och det ligger ett tunt lager snö på alla tak. Så vackert. Bara man slapp allt bröte som ligger överallt så kunde man ta julkort här! 

Luna ränner ut och in. Hon var lite sådär, hmmm, vad är det här? när hon gick ut på trappen igår o smet in under grunden direkt. När hon kom in hade hon fullt sjå att putsa fossingarna o torka snön som fastnat mellan tårna. Nu bryr hon sig inte. Täcket är inte SÅ tjockt så hon sjunker inte ner - om hon inte springer i skogen mellan oss o Gunnar, för då lär hon kanske få snö på magen. Tror inte det bär henne, lilltjockisen. 

Eldar o mår gott. 

Av Kvasthilda - 16 november 2016 09:00


Tema nr 97 Hemkär

321/366


Mitt andra hem.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 november 2016 19:50

Å herre gud vad trött jag är!! Sov skitdåligt inatt o det blev väl fyra timmar totalt.... Fyra! Ville ju komma iväg tidigt. Sitter nu i stugan o gäspar och ögonen är grusiga. Långt väg idag. Halkigt o jävligt. Snöflingor i ögonen. Halvljus eller helljus? På av På av. O höll på att plocka ett par rådjur vid avbländning - på ett par km håll. Idiot. Tur nog hade rådjuret närmast vägen god överlevnadsinstinkt o vände ner i diket igen när jag kom. Svintrött o höll på att somna ett par gånger. Farligt på vägen. Tog mig ner i alla fall utan att somna. 

Punisen har varit ute flera gånger. Vill inte ha henne ute, då det finns rävar kring Ryggen. O vår Luna är det närmaste jag kommer den där supermånen. För molnigt och snöigt för att den ska synas genom gröten. O Luna har jagat snöflingor. Som en tok for hon fram o tillbaks o runt runt runt. 

Gubben är hos Gunnar o ser på hockey. Det snurrar i radion här också, men jag funderar på att krypa under duntäcket o SOOOOOOVA. Morgondagen skulle bjuda på ett kusinbesök, men jag får se om jag ids. Hade iofs varit kul, eftersom det är evigheter sen jag träffade Jenny senast, men ja, får se. 

*gääääzzzzp*

Av Kvasthilda - 15 november 2016 09:00


Tema nr 96 Helglycka

320/366


Ja, lyckan vore fullständig om det inte vore så långt att köra.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 november 2016 12:52

Satt uppe för länge igår. Igen. Ännu en söndag, där jag missade att det var söndag och med det ett nytt avsnitt av Midnattssol. Tack-o-lov finns det ju på SVTPlay. Hittade en kollega till bland statisterna - killen med hatten som passerar på puben (Bishop's Arms). Ett av borden är märkt 666 och det var vid det bordet han satt, den galna finnen/kvänen. En annan av mina (fd) kollegors stammisbord. 

Just nu är dagen väldigt seg och jag har lite att dona med, men det är svårt att komma igång. Lite kaffe kanske hjälper till med den saken. Kanske. 

Blir (antagligen) inga nya foton på fullmånen, supermånen vi såg igår. Idag är himlen jämngråvit. Här en suddig bild från igår. 



Av Kvasthilda - 14 november 2016 09:00


Tema nr 107 Hårresande

319/366


Många tycker nog den är läskig. Jag tycker den är söt. Ugglan i renskinn o annat.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 november 2016 19:48

Huff. Är huv'et dumt - får huv'et lida. Mmm. Huv'et i det här fallet. Stämplade in i ottan på jobbet - efter en natt med rätt kass sömn och för få timmar. Loggade in på fido o en ny order. Vänta nu. Instillt. Vad är instillt? Mitt tåg?? Kollade med Körordersystemet - o jodå. Mina tåg inställda. Menvafaen? Ingen Pf på plats den tiden så jag ringde Op. Det var bara att stämpla ut igen o fara hem då. Tog fyra sekunder så ringde Op igen o sa att jag hade ett annat tåg? Menvafanigendå?? Inget på sms/telefonen. Kollade mailen. Jodå. Redan i början av nov (de där evinnerliga två veckorna innan) hade ändringen kommit.... (o ingen ändring i tidrapporteringen, vilket också är en av mina grundpelare för skiften, inte mail som försvinner i horderna av andra). Suck. La mig på fyllebritsen en stund o försökte ta ikapp lite förlorad sömn. TVÅ timmar. Nä. Var inte lönt. Det var bara att ta sig upp o skriva ut nya order o dra sig mot kusten. Svintrött innan jag var framme. Tog en promenad o tog över två PokéGym. Hämtade min bonus o drog mig sen mot överliggningen. Slog igen ögonen på soffan. Nä. Gick inte det heller. Varför ska det vara så svårt att slappna av? 

Fick en kompis med mig hem i alla fall. Ett fint surrsällskap. Nu är jag däremot rätt slut i luvan. 16 timmars vakentid. Nä, sjutton vid det här laget. O inatt är det supermåne. Kanske man ska krypa under täcket för nån timmme, kliva upp o spana in spektaklet? Om man nu ser nåt. Lite molnigt. 

Har i alla fall en kattlåda att städa ur. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards