Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 4 februari 2020

Av Kvasthilda - 4 februari 2020 20:31

Räkningen för Förarbeviset har kommit. 500 pix kostar det att köra tåg - PER ÅR. Vi får tackolov tillbaks pengarna från vår arbetsgivare, men det är inte alla som får det. Tror jag. Många arbetsgivare anser nog att det är förarnas skyldighet att stå för det. O det är inte ens för beviset i sig - utan för REGISTERHÅLLNINGEN av det. Transportstyrelsen håller register över vilka förare som är berättigade till att framföra tågen. O det kostar. Tydligen. 

Har varit på möte idag o vi har världens bästa PF. Alltid kul att gå på mötena. Folk är positiva. Stämningen är bra. Idag var vi tio förare. Alltid kul att träffas. 


Efter det for jag o hämtade Dotra o Ongen för att Tisdagshandla. Rabatt över 300 pix. COOP har inga jädra stammis-grejer för sig som ICA infört. Vem är stammis? VAD är stammispriser? Är det kampanjpriser? Måste man handla för en viss summa för att få ett stammispris? Nä. Det verkar vara samma sak, men hur många gamla Faster Berta fattar det? 

Hem till oss o käka gulaschsoppa o spela lite UNO. Ongen blev sur o glad o sur o glad om vartannat. En gång till. EN GÅNG TILL? Nä. Nu måste vi hem. Körde hem dem ( o Ongen säger att "Mamma, du har flera bilar. Men du kör aldrig dina bilar!"). Nu blev det ju bara så att mormor hämtade honom på Fritids o mamma sen för att handla. 


Själv tog jag en sväng om Lekia o surrade bort en bra stund med Lena om barnbarn o en massa annat (hennes dotter är i järnvägsbranchen o hennes barnbarn är som en brother from another mother.... :) ) och sen en tripp till Apoteket Gröna Skylten. Ville ha en whisky och den är slut. Hade gärna tagit en virre i söndags när jag kom hem fem timmar sent, men som sagt, hade väl slagit pannan i skrivbordet om jag gjort så. 


Hann bara hem o parkera bilen i garaget så ringde Dotra igen o sa - DET ÄR JU EVENT! Onix. Men shit. Jaja, jag kommer upp o hämtar er så jagar vi en grön stenlarv. Åbe har ju velat ha en i evigheter sen hans far hittat. Varken modern eller mormodern hade nån. Båda hittade givetvis en av de första vi klickade på... Hann snurra 42 minuter av de 60, detta minievent pågick men Öngen fick ingen möglig Onix. Vi byter en senare. Han ska få en. Hjärtat vårt. 
O Pigan hittade en grön Kabuto. Skit oxå. EN Kabuto såg vi idag o hennes var grön. Jädra shinyrate. Men det är alltid kul att försöka. 


O min pärla har nåt fel som är trasigt. Nånstans måste det läcka Kylarvätska. Sonen fyllde när han var hemma över nyår o nu har bilen skrikigt så fort den varit kall. Den expanderar ju i värme så den går väl över nån gräns den behöver... Öppnade huven till slut o jädrar i min låda, kulan såg tom ut. Svårt att ser i det mörker vi har, men jag fyllde på i alla fall och lampan slocknade. Nånstans är det fel. I röda faran behövde jag ALDRIG fylla på kylarvätska. Nu? Två gånger sen nyår? Betyder att nånstans läcker den. Ska inte behöva fylla en gång i månaden?? 

Av Kvasthilda - 4 februari 2020 09:00


Tema nr 4 Andrahandsvärde

35/366


... på dessa blir noll och inget. Beställde Muminmuggar från Adlibris. Redan när jag hämtade ut paketet, som på utsidan var helt orört och helt, hörde jag hur det krasade och lät. Fyra Muminmuggar paketerade i en kartong där du hade kunnat stoppa i fyra till utan problem, och nästan utan skydd. Hur fan tänkte de där?? En av muggarna låg i smulor, en annan var sprucken och resterande två hade fula märken i glasyren från alla flisor som for omkring. Jävla idioter. Ringde dem, mäkta upprörd och de skulle skicka nya muggar. Fyra. PACKA BÄTTRE DÅ!!! Gör ett skaktest. För helvete. Jag paketerar dockor bättre än sådär. Bubbelplasten täckte knappt muggarna och den som gått sönder hade inga luftbubblor kvar alls. De slog emot varann o hade helt fritt spelrum i lådan att fara omkring. Som jag brukar säga. Paketen BEAMAS inte från punkt a till punkt b. Vansinnig är bara förnamnet.



Kan inte säga att ersättningspaketet blev så mycket bättre. Det fick jag igår. Samma paketering, men en lägre kartong. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards