Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 20 februari 2020

Av Kvasthilda - 20 februari 2020 21:17

Vaknade av ett irriterande ljud före satan i morse. Voj. Vadnudå?? Är du hemma? Jobbar du? Är du vaken? Lever du? Vänta. Va? Ja. Ahh. Lite sömndrucken och vansinnigt trött efter att ha sovit alldeles för lite men vaknade rätt fort, hade jag ett samtal med Dotra. Barnet hostar fruktansvärt. Jag ska på utbildning. Kan du ha honom idag? Självklart! Hon skulle stämma träff med en kollega 0745. OK. tänkte jag o var övertygad om att klockan var 0730 eller nåt när hon ringde o var stressad. Höll på att somna men tog mig i kragen o kollade tiden. Halvsju.... Men WTF. Låg o dåsade en stund men insåg att det inte skulle gå att somna om o att det är bättre att vara vaken-vaken när barnet kommer. Det var bara att kliva upp då o göra alla morgonbestyr o koka kaffe. Ongen hade feber. Kanske inte så mycket men tillräckligt för att inte orka görs så mycket. Parkerade honom i morfars fåtölj efter att han stoppat i sig en skål yoghurt. Han fick välja själv vad han ville se. Är man sjuk så är man. Själv satte jag mig med mina foton och klurade på backuper o 354or o hemsidor o fan o hans moster. Efter en stund kom han smygandes. -Vet'u mormor, vad jag vill göra? Jag vill spela på datorn. Hmm. -Vad vill du spela då? -Santa. OK, mormor ska bara flytta lite grejer så får du ta över sen. Kom ihåg Lapptoppen o drog igång den. Dåligt med kräm i den. Plattan då? Samma där, men letade fram en powerbank så fick han sitta o leka med den en stund. Ett halvt öga o öra på teven och resten i plattan. Han hittade Findus och började om med det. De har ju det på dagis en gång i tiden så han kom ihåg spelet, men inte riktigt hur man gör. Men sen vill han ändå spela Santa. Fick inte igång det på plattan. Santa är ett julkalenderspel som kom med google för nåt år sen och jag har sparat länken på skrivbordet ifall han ville leka mer med det. Google Santa Tracker. 

Sen blev det lite tjat om kortspel. Har du något mormor? Ja, vi ska ha ett UNO nånstans. Grävde fram det o vi spelade några omgångar. Skitungen fuskar hejvilt. Vi spelar en gång till om du inte fuskar. Jag?? Jag fuskar inte?? Nähää.... Ändrar sig vilket kort han vill lägga. Lägger fel stoppkort i färg. Vill inte börja om han inte har nåt kort att lägga. Annars ska han minsann alltid börja. Men kul hade vi. Han vann flest gånger. Mormor hade UNO ett par gånger i en omgång, men han vann ändå :) Så kan det gå. 

Frågade om han ville ha köttbullar. Nä, Jag har ätit käöttbullar hela veckan. Mmm, jag vet hur det är att mata de lilla livet. Vill du ha det idag? Nä. Köttbullar. Med bandspagetti oftast. En annan dag är det fiskbullar. Nån gång köttfärssås. Men han är kräsen. Lika som sin far. För att inte tala om gammelmoster. Himmel. ÄT. Tog fram fläskfilén o pratade om ris o annat. Men nä han ville ha pasta - och köttbullar. hahahahaha! Önge. 

Gjorde nån kreolgrytevariant med chorizo och en massa jox. Hade lite gamla skackpaprikor o tomater som börjat torka bort så jag skar ner dem i grytan. Ska ju vara paprika i den hur som helst. Syltlök. Svarta oliver. Blev inga små gröna snoppar som han sa barnet. Cornichsons. Men det är ju Pickles mormor! O hela champinjoner. O en massa grädde. OCkså skafferistädning deluxe. Korven var skitstark. Grytan i sig lite smaklös. Konstigt det där. Men gott. O törstig som en kamel är jag nu. 
Annars då? Det har stormat hela jävla dagen så vi hade en snödriva av gigantiska mått kring trappen. E10 hade drivor deluxe. Pigans bil är liten o på sina håll var det omöjligt att möta en bil. Hon for hem efter maten men ringde o sa att hon kommer ner med bilen. Kom inte in i garaget med drivan som var utanför. Gjorde ett försök att ta bort den, men sur o grinig o trött o liten. Nä. Hon kom hit så körde jag hem dem i stället. Hon jobbar inte i morgon så bilen är inte superviktig. O det var denna dagen. En torsdag. I radion har det pratats sexköp och jobbet emot det. I USa pågår valkampanjer till presidentkandidaturen. Herre gud. Den ena idioten efter den andra. En demokrat den här gången som är precis som sittande dåre. Fast honom snackade de ner, de andra kandidaterna. Bernie Sanders? Ska det bli han nu? Herre gud. Gamla gubbar. Var är alla unga hungriga människor? Äh. Nåja. Det lär visa sig. 
Nu ska jag se om jag kan få till mina 365or. 

Av Kvasthilda - 20 februari 2020 09:00


Tema nr 48 Det ryker!

51/366


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards