Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2010

Av Kvasthilda - 10 oktober 2010 10:00


Konstigt..... Jag väntade in tioslaget för mitt inlägg o hoppades att klockan skulle slå tio o tio innan det bet... Men icke... Hur som haver. Idag är ett sån't där magiskt datum igen. 10-10-10 o klockan är 10.


Ettor o nollor. Sajberliv. Datorvärlden består bara av ettor o nollor. Hela dagen idag är en enda datadag. Ja, data. För det är vad det är, ettorna o nollorna. Dator är maskinen, datat är det som rinner i kablarna. Hur många kallar inte felaktigt datorn för datan?


Undrar hur många kejsarsnitt som är planerade till idag? O till kockan tio idag? Undrar hur många barn det just fötts? Alla kan ju inte få tioslaget men säkert fler än en.


Nu är det drygt ett år till nästa gång igen.


Happy Magic Day!


Av Kvasthilda - 10 oktober 2010 09:00


Tema nr 205 Oktober

281/365


Tionde dagen den tionde månaden tjugohundratio. Vad kan vara mer oktober än så? I Elsa Beskows bild för oktober står barnen och tittar på lönnens röda och aspens gula löv. Hos oss är löven borta sedan länge. En och annan rönn håller fast vid sina lövruskor. Just när jag skriver detta har snön inte kommit ännu men när det publiceras kanske det har snöat. Sverige är ett avlångt land och jag bor i en subarktisk del av detta.

Tillagt 10/10: Nej, ingen snö ännu. Höststormarna viner kring huset. Rönnarna klarar sig bäst :-)





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 10 oktober 2010 07:44


Det må ha blåst i veckan men idag ter sig de vindarna som rena babysprattlet jämfört med stormvindarna som väckte mig idag. Sovrumsfönstret står o skallrar och låter som om det håller på att hoppa ur sina sprintar. Undrar om det där plastarmen orkar hålla fast det? Vinden for genom rummet o tog i dörren så den skramlade lika mycket. Det är lite korsdrag i vårt hus. Undrar hur gubben har det som är ute o jobbar hela helgen.

Fast det var nog lika bra att kliva upp tidigt idag då jag har morgontåg i veckan. Kanske kommer i säng tidigt ikväll.


Av Kvasthilda - 9 oktober 2010 20:51


Rakt översatt till svenska blir det använt, "used". Jag får väl säga som så att jag använde de överblommade rallarrosorna som fotomodeller :-)





Jag kan inte lämna kommentarer på blogspotsidor som inte har Namn/Adress aktiverat...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Den här veckans blommiga bilder



Av Kvasthilda - 9 oktober 2010 20:49


En rosa blomfé :-)


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Mitt tema: Rosa lördag


Av Kvasthilda - 9 oktober 2010 11:05


Så är dagens kryss avklarat. Inga större problem, allt löste sig eftersom.


Det började med en jycke. Hundbiten. Hasse Alfredson sjöng en underlig text om en ilsken hund, eller flera. Åtminstone blev han biten av jycken o jag hörde något om att hacka ner den i bitar.... Inte så snällt. Hundmaten har blivit så dyr så pensionärerna får äta kattmat i stället...


Nästa melodi använde Hasse i en av sina filmer sa Eldeman. Det vi hörde var Offenbachs Barcarolle. Hasse har använt Offenbachs musik i flera av sina teaterstycken och lagt text till den.


Sen tog vi farväl av Skeppare Sjöstrand. Århundrandets schlagerartist sjöng. Givetvis var det allas vår sjöman Öhman, Harry Brandelius.


Vi håller oss kvar i sommaren. Eller tiden precis före sommaren för det är ju vad Ida vill ha. Sommar o blommor.

Du ska inte tro det blir sommar
ifall inte nå´n sätter fart
på sommarn och gör lite somrigt,
då kommer blommorna snart.
Jag gör så att blommorna blommar,
jag gör hela kohagen grön,
och nu så har sommaren kommit
för jag har just tagit bort snön
.


För att fortsätta på förra veckans tema med att översätta artistnamn, kom vi den här veckan till en tjej som inte vill att vi lämnar henne. Don't leave me sjunger Pink. För krysset blir det då rosa.


Mer färger. Monika Brink med landets enda vita saxofon. Hon spelade tillsammans med sin trio, eller Svenssons Treooo, tre o. Det som spelades var Vår sista dans. Benny Andersson står väl bakom den?


Efter sista dansen ska man väl ta sig hem - åt nåt håll. Hem till mig eller dig? För detta passar väl en taxi utmärkt? Tijuana Taxi kan kanske vara lite svår att få tag i här....


Efter pausen hör vi underbare Jonas Gardell. Han har så skön humor. Svart som natten ibland.


Mer klassiskt. Nu blev det ett pianostycke av Wolfgang Amadeus (WA) Mozart.


Som små briljanter klingar det ut i etern. Och en liten diamant följde efter. Med förnamnet Amy. Ur Melodifestivalen 2009 fick vi höra fröken Diamonds bidrag It's my life.


Nästa kryssuppgift blev en sån där knepig dubbel. Det de hade gemensamt är väl att ingen hördes med sång utan spelades av någon symfoniorkester. Den ena melodin handlade om Den spanska räven (som rev en annan räv o jag ser bara Jarl Kulle framför mig...) och den andra melodin var Så lunka vi så småningom. Lite Bellman. Tycker du att graven är för djup? Ja, då kanske det är rävens lya.... var det...


Om man nu inte tog taxin utan klarat alla diken och tagit sig hem för egen maskin kan man väl säga att man "Make it on my own". Nä. Dåligt. Anna Ternheim sjöng i alla fall sin låt med det namnet. Sådeså.  


Sist ut idag var en signatur till en populär teveserie. En engelsk serie som utspelade sig under andra världskriget. Den gick 1982 och hette i original We'll meet again (Vi möts igen var svenska titeln). Det fanns även en miniserie några år senare (1989) som byggde på Judith Krantz' bok Till we meet again. I den sågs bland annat Hugh Grant och Courtney Cox i rollerna. Även om nu namnen på serierna är snarlika och handlingen utspelar sig under samma tid var det den engelska teveserien vi sökte för kryssets sista uppgift.


And That's All Folks!


Av Kvasthilda - 9 oktober 2010 09:00




Tema nr 40 Damm

280/365


Malmdamm. Nä, min bild av damm blev vare sig det eller våra enorma dammtussar vi har som dansar runt härhemma. Det blev i stället en liten del av en damm vid en minneslund. Just den här dammen ligger vid Bollnäs kyrka.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 8 oktober 2010 22:45


eller datten. Idag har det varit en sån dag. Lite this o lite that. Tvättat lite här, gräddat en pannkaka där. Kottarna har bytt till vinterdäck på bilarna. En vit bokhylla har åkt ut med huvudet före (om den hade haft ett). Vi skulle nämligen ställa in en hylla i badrummet o köpte en loppishylla. Nu lutar vårt golv så hyllan passar inte utan att man gör nån form av rekonstruktion av sargen. Vilket inte gillas av Maken så hyllan åkte ut i stället. O det var ändå han som köpte den..... Nä, vi köper en hylla i stället. Jotjenahyena. Går ju aaaldrig som Örebroarn säger.

På teve är IDOL igång på riktigt. Första tjejen har åkt ut. Jag anade att Linda kunde sitta lite löst idag. Helt övertygad om att en tjej skulle åka, frågan var bara vem. Killarna är ännu säkra. Hej Vejs med Sassa. Tja, i dagens final fanns det väl inte så mycket annat att välja på?

På teve går Hidalgo. Med snygglot Viggo Mortensen som rider sin westernhäst mot arabiska fullblod genom öknen... Har aldrig sett hela filmen. O inte idag heller. Idolfinal däremellan.

Men nu har jag sett slutet i alla fall. Ja, tiden har passerat här..... Pysslar med så mycket annat samtidigt som jag skriver!

Nu är det NattiNatt som gäller. Melodikrysset i morgon.

Maken jobbar. O vill att "vi" ska bjuda hans arbetskamrater på mat nån gång under helgen..... *bäh* Får se.



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards