Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2010

Av Kvasthilda - 13 oktober 2010 09:00



Tema nr 106 Hemlig

282/365


Ett litet hemlighus. Med hjärta på dörren.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 13 oktober 2010 07:51


Det är lite svårt att se i min bild men det är snö som kommer från molnen bland fjällen. Vi har vitt lite här och där i Kiruna. Vintern har anlänt.


11 oktober, 16.48


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans himmelska bilder


Av Kvasthilda - 12 oktober 2010 21:38


Jag har en massa hjärtan på gång i olika temainlägg så det får bli en bild jag inte publicerat - eller som väntar på publicering. Den har liksom blivit "över". I morgon kommer två hjärtan till..... Det blev bara ett, för det blev ett annat himmelsk-foto än det hjärtemoln jag hade tänkt.


Björklöv är ofta tacksamma hjärtemodeller :-)


Den här hade jag med i månadens första 365a:


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans Måndagstema:



Av Kvasthilda - 12 oktober 2010 17:37


Alltså. Av två onda ting. Cirkus Kiev eller Päiväntiima. Pest eller kolera. Här funkar inte Radio Kiruna. *bäh*


Som jag uttryckte det:

Den ena förstår man inte.

Den andra....förstår man inte.

....heller!



Av Kvasthilda - 12 oktober 2010 13:24


Det är så underbart, ljuvligt vackert ute. En bedräglig ljuvlighet. Sticker du ut näsan fryser den o trillar av. Det blåser isandes kalla vindar mitt i allt det vackra solskenet mot den vita snön. Är väl därför snön ligger kvar ännu. Har sett is idag. Till och med i Torneträsk! Fast mest i småsjöarna efter vägen och i diverse myrar. Pålands-vindarna har frusit topplagret i sjöarna till isdroppar o packat ihop dem längs sydoststränderna.

I björkis har vi en dryg decimeter snö kring trappen. O mer där det drivit ihop förstås. Prästkragarna jag fotade för "bara några dagar sen" syns inte ett spår av längre. De enda spår som finns är efter rastande lokförare! Ett och annat förfruset brännässelbestånd håller sig ståndaktigt kvar i diken och skogskanter.

Tutade på Maken idag. Han höll på att bygga en växel alldeles intill mitt spår och det var inte förrän jag närmade mig som jag såg att det var han. Hej på dig Älskling! Öppnade sidorutan o hälsade på honom. Kärlek efter järnvägen :-)

Varannat tåg står idag också. Mina går i bägge riktningarna. Än i alla fall. De är åtminstone planerade att gå.

"Ja", sa Björne, "det stod ingen smörgåstårta i kylen när jag kom till jobbet så ditt tåg går!"

"Hmmm..." svarade jag. "Ställde de inte in den där? Vilken miss!"
Mutor funkar.
Sägs det....

Fast jag tror att han bara är ute efter gratismat. Hmmpppfffttt...

Tänkte ta en prommis ner till Silverfallet men jag iiiiiids inte! Det är ju ett par-tre kilometer ner till fallet o jag är alldeles för lat. "Kanske mitt tåg kommer tidigt".
Ja, men SO WHAT???

Jag gick tidigt från stan idag och fick ett stopp o möte med ett tåg. Nej, se det hann ändra sig o det blev två förstås. Sen ett till. Så min tidiga avgång slutade i en försening. Då kan jag ju vara värd att stanna tiden ut. Men nej, Kvastis ids inte gå. Sådeså.

Nä, ska koka lite kaffe o diska ur matlådan.

Ha're bäst!


Av Kvasthilda - 12 oktober 2010 12:14


Geez Louise! Tänk att simma 900 mil för att hitta sin man.


Av Kvasthilda - 12 oktober 2010 09:00


Eget tema nr 14 Spiral

14/52


Under en vändning vid växling på sjöbarngården fotade jag ett par silos och konstaterade att jag hittat ett nytt tema. Ni ser väl spiralerna i bilden? Som serpentiner slingrar sig trapporna runt, runt, runt sina egna axlar efter väggarna på de två silosarna.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 12 oktober 2010 07:09


Av gårdagens magiska morgonljus syns intet idag. Knappt igår heller. När jag klev upp igår morse brann himlen på sina håll. Vindsnurrorna stod i högan låga (inte bokstavligen) då morgonsolens strålar sken på dem. De brandgula vindkraftverken stod som facklor mot den just då i en dovblå himlen. Bara minuter innan hade molnen lyst upp med en orangerosa färg. Jag har lite svårt att fota snurrorna varifrån jag bor så jag fick lägga en sinnesbild av dem i min hjärnbank i stället för att försöka fånga den på digital väg. Jag gick ut o slängde av ett par foton men de blev så röda....? Måste ha varit en illusion skapad av de rosa molnen som kameran översatte fel. När jag gick in igen (kallt ute) såg jag LKAB-skrapan stå i brand så jag vände kameran genom fönstret däråt istället. Nu kan inte kameralinsen fånga det ögat ser då vi har en massa träd i vägen men här är mitt foto, obehandlat och oskuret, rakt upp o ner.



Zoomade in lite (o den här är dessutom något beskuren)


Idag är det jämngrått på himlen med en aningens rosa toner. På backen ligger snön efter nattens snöstorm. Jäklar i snuset vad det blåste när jag gick o la mig! Var tvungen att dra igen fönstret i sovrummet något.


(o vaddå knappt igår heller? Jag sa ju att det var brandgult? Jo, men innan jag hade ätit min frukost, klätt på mig o kommit iväg till jobbet var himlen grå i väntan på snön)



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards