Direktlänk till inlägg 6 oktober 2009
En av mina storebröder (Golfaren) hade ett eget namn på den här kakan när han var liten. Han ville att mamma skulle baka "såna där bruna med långt vitt på". Tycker jag är urgulligt. Sambon älskar dessa och det var väl framför allt de här som gjorde att han fastnade för min SysterYster för en massa år sen. Vägen till mannens hjärta går genom magen. Jag har alltid älskat mammas bruna kokoskaka som jag kallat den. Mina barn är inte sådär ööööverförtjusta i den. Vet inte hur de är (n)avlade...
I många andra hem heter den Kärleksmums och det är ett sån't fantastiskt namn så det får väl bli det officiella namnet på den nu då.
Kärleksmums
Kakbotten
3 ägg
4 dl socker
200 g smält margarin/smör
2 dl mjölk
4½ dl vetemjöl
1½ msk vaniljsocker
1½ msk kakao
3 tsk bakpulver
Vispa ihop ägg och socker till en pösig smet. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner i äggsmeten. Vispa/rör sedan ner smör och mjölk.
Grädda i långpanna, långt ner i ugnen i 200 tills kakan blivit fast. Det kan variera tidsmässigt. Har skrivit 15-30 minuter, men runt 20-25 kanske.
Glasyr
100-150 g florsocker
1½ msk vaniljsocker
1½-2 msk kakao
5 msk kaffe (eller motsvarande mängd vatten och en dryg tsk snabbpulver, ska helst vara lite starkt)
4 msk smält smör
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kokos
Blanda ihop glasyren och bred över kakan. Häll sen kokos över hela kakan och skär i bitar när den svalnat. Kakan blir aningen torr och kokosflingorna smular men det är himmelsk gott.
Fryses med fördel och räcker då längre!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|