Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2012

Av Kvasthilda - 8 november 2012 09:52


PsfI ringde igår o bytte tur på mig. Eller førsøkte. Næhææædutack sa jag. Jag byter INTE bort en fin trakttur igen mot ett passa-till-narvik-o-vænda-direkt-tåg. No. Never. Hon lirkade en stund o vi kom øverens om att jag skulle køra upp mitt malmtåg som vanligt men byta tåget idag mot ett godsdito. Jamen DET kan jag gå med på. Blir lite øvertid också. Lite.

De har lånat upp en kille som inte kørt gods på eeeevigheter o han ville inte riktigt gøra det just nu. Tror fan det. Man undviker ju gærna godståg i snøstorm o kyla. Idag ær det førvisso inte så kallt men snø yr det åt alla håll o kanter. Hur han tog sig till Narvik vet jag inte. Jag ringde i alla fall Vænnæs nær jag anlænde Narvik o dubbelkollade att jag skulle ha godset idag. Liksom bæst att veta nær man ska kliva upp om jag mot førmodan skulle ha mitt eget tåg, vilket går flera timmar innan godset. Men ændå med bara en dryg timmes extra sømn. Man børjar ju tidigare med godsen nær det ær klargøring o annat som ska gøras. Hoppas det ær sand i loket jag ska ha nu då de læmnar mitt lok i hamnen. De kommer upp med en mult o de tar bara med sig loket som ska in i stall då mitt vænder direkt.


Det dær med tecken ja. Sitter ju som synes vid en dator med norskt tangentbord. Jag har en del specialtecken i løsenordet men som tur ær inga skandinaviska tecken. Hade blivit besværligt tror jag. Om nu den hær bloggplatsen ligger på servrar med UNIX-system kunde det bli riktigt tjorvigt. UNIX kænner ju av den ENORMa skillnaden mellan versaler och gemener o sækerligen mellan svenska o norska æn till exempel...


Tænkte gå in på Blomstersenter o kika vad de fått in. De ska ju enligt skyltarna ha øppet Hverdagar 9-17 o Lørdagar 9-nånting men nær jag gick mot dørrarna vægrade de øppna så jag struntade i det. Vill ni inte ha kunder fast ni enligt øppettiderna ska kunna ha det føre tio så får det vara. De hade fått in lite julgrejer såg jag. Tænkte køpa en ny slinga till hallen. Har en LED-slinga dær med "snøstjærnor", inkøpt på IKEA men den børjar se lite luggsliten ut. LEDen håller ju inte i all evighet æven om de tål en hel del. Sen har vår kæra Tyra tuggat hål i kabeln så bara hælften lyser av den anledningen. Kattracka.

De hade en slinga med stjærnor på Skeidar som jag kikade på o på Blomstersenter hade de flera olika såg jag i fønstret men som sagt. Kom ju inte in så jag vet inte....

Måste ha en med væggstrøm. Har køpt några på IKEA før batterier men de måste man slæcka stup i minuten før batterierna håller ju inte hur længe som helst. Vi har ju mørkt så stora delar på året o de dær slingorna hjælper till att jaga bort vintermørkret.

Næ, kanske bæst att ringa Togleder o ta sig till hamnen. Pojkarna ær nog snart hær. Ut o køra LEGO-tåg då!


Av Kvasthilda - 8 november 2012 09:00


Eget tema nr 20 Matta

313/365


Min alldeles speciella lilla matta. En julkapp från Äldsta Dotra.

Gillar etiketten så den har fått sitta kvar MAC-råttan till trots! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 november 2012 10:27


Och i USA fortsätter livet sin gilla gång efter gårdagens seger för Obama. Känns rätt bra. För mig som inte bor där. Men hade nog blivit en skrämmande framtid för det amerikanska folket och säkerligen en del av oss andra om Romney fått makten att styra det stora landet i väst. Han är så anti allting. Bakåtsträvare. Tillbaka till inkvisitonens dagar. Rasist. Kvinnohatare. Homofob. Krigsherre. Tur att en stor del av folket fått känna på hur det har varit under Obama och att de vågar och vill rösta och att inte bara den vita och über-konservativa överklassen fått bestämma. Vad som händer därborta, på andra sidan de stora haven, påverkar oss alla. Nu har han fyra år till på sig att fortsätta kampen han startat i med- och motgångar.

Lycka till! Go America! Även om VIta Huset inte får en hundvalp till... Jag förstår att det räcker med en labradoodle ;) 


Av Kvasthilda - 7 november 2012 09:00


Tema nr 357 Ägodel

312/365


"Håll reda på era ägodelar. Vi tar inte ansvar om något försvinner." I Kiruna är det rätt säkert ändå att lämna bagaget obevakat. En stund. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 november 2012 22:54


Tja, det börjar ju med Strålande tider innan det blir härliga tider. Har haft en fullknökad dag idag. 

Först besök hos tandläkaren. Mindre roligt med tandstensskrap. Det började med LASER.... Vasa?? Laser?!?? Hmmm....  NÄÄÄÄ, Självklart INTE. Ultraljud. Låter som fan. Hon satte igång eländet o det skrek i skallen värre - jag sa VÄRRE än vad en Iore skriker i slirväder. Det var ett jääävla liv. Gnissel o skrik. Jag bet ihop o grimaserade värre än en citrontuggande unge. *gaaaah* AjAjOnt som Kråkan sa när hon var barn. Fan vad det gjorde ont. Har onda tandhalsar o det där ultraljudet gjorde inte livet lättare. Men det får man stå ut med när man inte sköter tandhygienen på ett sånt sätt att man slipper tandsten. O har man minsta anlag för skiten måste man sköta sig. Jäkla lätt när man jobbar som jag gör. Not. Måste stoppa tandtråden i fickan o använda den oftare. Får väl börja köra tandtråd under tiden man kör tågen! Har ju varit duktig o köpt en eldriven tandborste. Måste bara leta fram de extra huvudena jag köpte till den. Var gjorde jag av dem?? Kostar ju en hundring så det är dumt att slarva bort dem. Också. Brukar lägga saker på ett bra ställe för att de inte ska försvinna.

Som körkortstillståndet. Höll på att leta ihjäl mig efter det häromdagen. Behövde visserligen inte ha det med mig men ändå... Letade. Letade. O letade lite till. MEN VAR FAN ÄÄÄÄR DET?!????? Leta lite till. O ännu lite till. Visste att jag stoppat det i hyllan. Där fanns det dock inte ett spår av papperen. VAR ÄR DE??!??? Så slängde jag blicken en hylla nedanför (efter att ha rivit ut-o-in på alla tänk- o otänkbara platser i huset).... Hmmm. Det där ser bekant ut... Jodå. Där låg de. PRECIS på den plats där jag en gång placerat dem för att de inte skulle försvinna. *gaaaah* 

Hursomhaver. Överlevde min halvtimme hos tandis. O ett halvkilo lättare tågade jag ut därifrån. Kiruna Grus o Sten. Tandsten. 

Prommade över gatan o snett åt höger till o hamnade mitt i vinkeln. HEJ PÅ DIG!!!! Hälsade på Ålen som jag inte sett annat än i ett jäkligt snabbt förbifartmöte mittpåstan medan hennes gubbe fortfarande slogs mot cancern o före det guvetnär. Förbannat. Första gången jag hälsade på henne. Hemma hos henne. Önskar att man hunnit med fler besök under tiden hon bott här. Vi drack kaffe o snackade om allt o ingenting. Skrattade åt morbida saker o garvade den förbannade cancern i ansiktet. Med en klump i halsen. Men likförb**** skrattade åt eländet. O åt gubbar som bor hos Östermalmstanter. På Fina Gatan. Men nämnda Fina Gata som även undertecknad har ett rum på/i om det behövs :) 

O morrade åt X o sura ungar o glada ungar o andras ungar. O brevbärare. Nej, Posten i allmänhet. Inte brevbärare. För jisse namn inte deras fel. O vintern. Den jäkla vintern. Som ändå på nåt sätt är helt fantastisk i den här delen av landet. Men FEL del av landet. För oss båda. O fööör jäkla lång! O en massa annat vi knappt hann dryfta under ett par timmar. Oj vad jag vill ha mer tid med den Qvinnan! Å andra sidan känner både hon o jag att Va fan. Vi finns ju där. I andra änden av sajbervärlden. På andra sidan skärmen o tangentbordet. Men ändå. Svårt att kramas i sajbern. Även om det går. På sitt sätt. 

Efter ett par timmars allvar o skratt o trams o mer skratt var jag tvungen att bryta upp o fara på möte på jobbet. 

Där surrades det framtid o dåtid. Vad ska vi göra? Vad händer? En del omdaningar på G. En mycket trevlig mas höll i mötet o det är alltid lika härligt att höra sitt hemlands toner även om det faktiskt var boooor-läääängemål... Det står inte på. VAD STÅR DET INTE PÅ??? Det är Makens ständiga motfråga på den meningen. Vad står det inte på? Det står inte på innan... vad det nu var som var i faggorna just i nämnda sammanhang. Härligt med dalmål. Även om det är tunhukska. 

Efter mötet blev det en snabb hemsväng innan vi for på Landströms för middag. O undertecknad hamnade mittemot vår fantastiske regionschef. MAMMMAAAAAA..... Rädda mig!!! En kollega o jämnårig kamrat tog sitt ansvar o satte sig på andra sidan o gav mig en buffert. Taximyxi du goa quinna. Fast han bets inte under hela kvällen så jag hade nog överlevt ändå. Har väl rätt tjockt skinn på min fräkniga näsa tror jag. Åt inte lax idag utan slog på stort o beställde en hängmörad biff medium. Gott men hade kanske kunnat stå ut med en, om inte välstekt, så mer än medium i alla fall. 

O nu närmar sig klockan midnatt o jag är hemma. Sedan en dryg timme faktiskt. Blev ensam tjej kvar bland alla grabbsen innan Kråkan hade tid att hämta mig men de är gott sällskap också. 

Funderar om jag har nån Nora Roberts att läsa. Har läst ut tre Harlequin Roberts-snabbisar på några dagar o tror jag har slut just nu. Har inte varit i butiken på länge o vet inte om det kommit ut nya. Behöver nåt nytt att läsa. Har inte plöjt igenom boken om Kung Zlatan än, så helt utan är jag definitivt inte men jag vill ha nåt lättsmält. Måste nog beställa några nya "in Death"-böcker. Dvs böckerna om Eve Dallas. Eller Eva Dallas som hon heter på svenska. Men det är ju bara fyra böcker o jag föredrar de engelska. 

Väntar på Ålens bokdebut. Hon har lämnat in en bok till några förlag o väntar på besked. För fan. Sätt fart nu då! Jag vill läsa hennes BOK ju! Byråkrati. Väntan. Förväntan.

Tittar på skärmen o ser att det står 6 november o Gustav Adolf. Visst är det idag man smäller bakelser? Gustav Adolf-bakelsen? Eller? Godis är gott men jag har inte så stor koll på det där. 

Nähä. Nu räcker det med svammel för en stund. 

G'Natt! 


Av Kvasthilda - 6 november 2012 09:00


Tema nr 2 Amerikansk

311/365


Idag går amerikanska presidentvalet av stapeln. Inför dessa val (och många andra större event) gör Mattel en specialdocka och den första av dem de gjorde, var denna inför 1992 års presidentval, Barbie for President. Det gjordes en svart och en vit version av dockan som såldes exklusivt på Toys'r Us. I år, liksom flera tidigare valår finns Barbie i fyra versioner, en vit, en svart, en asiatisk och en latinsk. Barbie can be anything. I år heter dockan Barbie can be President

1992 var det var året Bill Clinton vann. Vem vinner i år? 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 november 2012 22:49


Jamenjaaaahaaaaajaaaa. Har varit på min första lektion idag. Tur att man jobbar som lokförare. Fyra timmar på skolbänken är inte alltid kul men det var fyra timmar som flöt på rätt bra. Man är liksom van att sitta o göra ingenting. Fysiskt. Äh, det var handledar/elevutbildningen på körskolan. Till vilken nytta då kan man undra? "Du kan ju inte köra med Maken, ni har ju ihjäl varandra" sa en av lärarna. Hahaahhahahaa. Det gör vi säkert. Barnafadern o Junior har lite problem med kommunikationen o jag vet inte om vi skulle lyckas nå' bättre. 

Hon (nä, inte läraren) ringde i morse o frågade om jag kunde komma "ikväll".

Ja.

Jaha? Va bra!

Hon var inte beredd på ett så snabbt svar :) Men det är ju bra att stöka undan det. Nu är det bara att vänta på första lektionen igen då. Första billektionen. Läraren jag pratade med (har varit mentor åt två av våra barn i skolan så vi har gammal historia ihop - mer än bokstavligen fast hon var väl lärare i svenska o engelska - nåja) hade tagit sig an fyra nya elever bara den här veckan. O de har jäääääääättelång kö på uppkörningarna. Jag vill bara komma igång! O Maken ska ju vara borta lång tid i vinter. Igen. *suck* 

O på teven går Batman Begins. Awsome som äldsta dotra säger. 


Av Kvasthilda - 5 november 2012 09:00


Tema nr 326 Tårta

310/365


Med fyllning av blåbärssylt och vaniljkräm. Mmmmmmm! 



Åsså måste jag ju visa mästerverket Junior o Lindblomman skapade före helgen: 


 

 Visst är den häftig?? 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards