Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2009

Melodikrysset v39, 2009

Av Kvasthilda - 3 oktober 2009 10:08


Dagens kryss börjar med att Anders spelar upp den sekvens med Lennart Palm i Lerum och hans Känn ingen sorg för mig Göteborg som föll ut ur etern och försvann förra veckan. Det var en dator som fick för sig att boota om mitt i sändning. Så kan det gå.

Ahaaa, En är för liten och en är för stor gick strofen som jag letade efter.

I första kryssuppgfiten söker vi ett tjejnamn. Ur årets melodifestival spelas Show me Heaven med en duo tjejer. Nåja, damer i min ålder faktiskt. Lili & Susie, discosystrarna som hade sin korta glansperiod under åttiotalet. Och sedan pysslat med djurrättsgrejer o adopterat femtiosju hundar o annat. Deras dansstil hade inte ändrats mycket sedan deras 80-tals-hittar Oh Mama och Bara du och jag och What's the Colour of Love.

Grrrrr..... Hoppade mellan fönster och givetvis skulle den här tillbaks till Bloggplatsens startsida. Tur att jag inte hann skriva mer än första uppgiften. Jag hade sparat första stycket redan....

Nästa melodi är en kortis o vi vill ha ett namn. Emil i Lönneberga :-)

En kortis till. Handlar om saker man ger bort när man dör. Du ska få min gamla potta när jag dör. En av alla sakerna som ges bort är en kortlek för att "där uppe hos Gud Fader får man inte dra en spader". Vad du gärna vill ha ur leken är givetvis Essen.

Nästa uppgift är en trippel. Vi söker sångaren och ur vilken musikal hans melodi är hämtad. Peter Jöback framför Varför Gud ur Miss Saigon. Han är sååå bra!

Lars Roos spelar sen en melodi på sin flygel, ur vilken vi vill ha ett stadsnamn. Wonderful Wonderful Copenhagen. Underbar. Köpenhamn ska det givetvis stå i krysset...

Dinah Washington sjunger sen en melodi, till vilken vi vill ha kompositören. Han hade många epitet säger Anders, adlad, skådespelare, artist, författare, kompositör, teaterlegend... The list goes on. Sir Noël Coward skrev bland annat Mad about the boy.

Sen vill vi ha svenska titeln på en amerikansk tv-serie. Den var mycket uppmärksammad när den gick i slutet av 70-talet. Bygger på en bok av Alex Haley där han beskriver sina förfäders kamp mot orättvisorna i det vita Amerika på 1700-talet och framåt. Det började med hans farfars farfars farfar eller nåt, Kunta Kinte. Det svenska namnet på boken och tv-serien är förstås Rötter.

Efter pausen spelar Lennart Palm i Lerum sitt bidrag för dagen. Vi söker helt enkelt namnet på den. Tänk dig en strut karameller. Povel Ramel förstås.

Simon Says, en av Lalehs nyare låter följer sen. Har inget förhållande till henne men har ju lyssnat en del på radion.

Ett hiskeligt dragspel, givetvis i händerna på härjedalingen Roland Cedermark, finns ingen som spelar så hysteriskt westernlikt som han.... Nåja, han drar en rag - på dragspel!! d-rag kanske... Vem handlar låten om? Ja det är ju Alexanders rag time band.

Ännu en ordlös melodi. Piano igen, men en helt annan takt än Roos ovan. Lill-Babs dänga En tuff brud i lyxförpackning.

Filmmusik följde sen. Vilken då? Den var dubbad i filmen för jag antar att Ursula Andress inte kunde sjunga. Diana Couplands röst lades på Ursulas "sång" i Underneath the Magno Tree. Hon sjöng den under en promenad på stranden - var det under den berömda "kommer-upp-ur-havet-o-slänger-det-våta-håret"-scenen? Filmen är alltså Dr No. Den första av många filmer om MI6-agenten 007, James Bond.

Kungliga Tekniska Högskolans studenter spelar ett spexnummer och vi söker ännu en TV-serie, en svensk sådan som tydligen Sven Melander satte namnet på fast han inte hade något med produktionen i sig att göra annat än som chef :-) Det kommer mera.  

Dagens sista uppgift är kort o koncist. Vad heter melodin? Första ordet ur låten - som enligt Eldemans ord görs av Hawaiis motsvarighet till Lerums Lennart Palm... Under the Boardwalk. Jag älskar Bruce Willis version av den!

Jaja, lite halvhjärtat idag. Har inte tid till nåt mer ingående!

Just ja, jag vann INTE utlottningen av Björn Hellbergs nya deckare, Den vita döden. Den gick till Leksand (tror jag).


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards