Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2009

hemväg

Av Kvasthilda - 27 oktober 2009 17:41

*puh*

Har varit en lång dag. Gossen mår inte superbra. Sitter nog o sover nu. Han sitter framför mig så jag ser inte. Hans allergiutslag har förvärrats i värmen ser jag, Får hoppas det går över.

Mamma har ingen sittplatsbiljett så det är lite nervöst så fort vi stannar vid en station. Kommer nån som har min plats? Har flyttat mig två gånger redan innan vi lämnade Luleå. I salongen bredvid sitter det två hundägare med varsin unghund. Den ene är en chokladfärgad labbe med enorma tassar, den andra en schäferblandning av nåt slag. Ingen av jyckarna ser ut att vara över året. Det gnälls o rycks därborta. Äh, de har nog lugnat ner sig nu som det verkar.

Knökfullt på tåget, fast vår vagn verkar vara den dit folk skickas som inte har just bokad sittplats. Kanske bra för min skull. Får väl sitta kvar då! Har inte sett konduktören än o vi har passerat Boden med god marginal. Sandträsk också antar jag. Ser inte i mörkret utanför fönstren. Becksvart därute.

Träffade arbetskamraten från i morse, han som inte kände igen mig. Han hade sett mig vid nåt tillfälle men han hann aldrig hälsa när jag försvann. Kan ha varit när jag hälsade på min tidigare personalchef. Om inte annat måste han ha hört min röst då :-)

Ikväll kommer Maken hem. Vi hinner hem före honom. Antar att han eventuellt kan sitta på Arlanda just nu? En av mina klasskompisar/arbetskamrater är där, såg jag på fejjan. Har varit ute o åkt båt.

Var eviga tider sen man var ute o åkte färja! Vi brukade fara till Helsingfors för att fira nyår när jag var i tjugoårsåldern. Fyrtioåttatimmarskryssningar tror jag. Jo, måste det ha varit. Ett dygn till Åland o två till Helsinkki. Man firade nyårssmällarna två gånger. Finland ligger ju en timme före oss. Hyvvääoittavoitta. Ingen aning om hur det stavas men vill minnas att det lät nåt sån't.

Har spenderat X antal pengar idag. Dyrt att ha med sig tonåringar. Men mamma har fått sin beskärda del av grejer o pinaler också. Alltid ett besök på KappAhl om jag har chansen. Jisses. Missade ju KA i en av köpcentren, Smedjan. Eller missade förresten. Gick aldrig in där... Glömde att jag kunde kika där, efter det jag inte hittade i Shopping. E-pigan tycker det är jobbigt med flera köpcenter. Det tar ju aldrig slut! Shopping har massor med affärer men Smedjan har Lagerhaus. Shopping har Stadium next door till Intersport. Smedjan har Team Sportia. Har letat täckbyxor åt junior. Hopplöst.

Pigan gick o funderade på ett par stövlar men vi struntade i det tills vi gick tillbaks till tåget. O vad då...? Jo, hennes storlek var slut. Eller snarare en skitful kärring kvinna stod o provade femton par stövlar o svarta pumps o bestämde sig JUST för dem.... Skit o pannkaka! DÅ blir de extreeemt eftertraktade. Så är det ju. Man vill aldrig ha nåt så mycket som när man precis ser det försvinna framför näsan. Eller hur? Vi hade ju kunnat ta den butiken på vägen bort, men valde den på tillbakavägen. *grrrr*

Som Kirunabo är man inte bortskämd med alla dessa butiker så det är skönt att shoppa loss nån gång. Dock är det vansinnigt skönt att vara på hemväg. Slut i kropp o knopp!

O nu kommer konduktören. En dryg timme efter avgång. Sen sköter han kaffekiosken också.... K-A-F-F-E!!  Det skriker i kaffetarmen!


 
 
Ingen bild

Persil,ja

27 oktober 2009 23:57

Aha! Det var mannen som lockade! Nu fattar jag brådskan:)
Jo, det är mycket affärer! Jag brukar hålla mig i shopping, indiska, stadium och h&m kommer man långt med!
Lagerhaus ligger dock ej i Smedjan utan i Strand. Om det inte flyttat nyligt, jag är inte alls särskilt ofta på stan! Tänk det var stan jag saknade i Kiruna, trodde jag. När vi flyttade hit slutade jag gå på stan. Det finns där, men det är inget jag dras till...Nu kan jag istället längta efter Kirunas sköööna avslappade stil där alla har täckbyxor och mössa. Och där det tar 5 minuter att göra stan. Helt lagom!
:D

 
Yvonne

Yvonne

28 oktober 2009 01:12

hyvää uuttavuotta, tror jag det stavas! Fniss.

Hoppas att gossen mår bättre snart!

Kram!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kvasthilda

28 oktober 2009 10:58

Aaamen visst. Såäreju! Hur kunde jag glömma Strand??
Jo, Maken drar men han är lite syrak för jag är mitt i min jäkelmånad/vecka ;) Ungefär värsta dagen av alla....
Skriver mer i ett inlägg strax :-)

Yvonne, hahahhaaaa! Nåt åt det hållet.

Sonen är inte bättre. Feber.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

366

Av Kvasthilda - Lördag 18 maj 11:33

Just det. Skrev fel och tänkte ändra när jag kom ihåg att det faktiskt är 366 teman i år. Har jobbat så mycket och varit upptagen under ledigveckorna så fotograferandet har kommit på skam. Därav det långa hoppet mellan senaste två temabilderna. Eller...

Av Kvasthilda - Lördag 18 maj 11:00

Så trött! Blev sent inatt. Igen. Varit en vecka med långa skift och/eller körningar. Mycket som pågår längs järnvägen. Det är mycket vatten och rester efter urspårningen som inte kunnat fixats än. Ett skift till innan ledigvecka. Puh.    O Puh ja...

Av Kvasthilda - Lördag 18 maj 09:00


  Tema nr 073 Folkdräkt 139/366   Det är en av de vackraste bunaderna jag känner till. Nordlandsbunaden.  Här har det precis avslutats ett studentavtackande i Haikjeften i Narvik.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*...

Av Kvasthilda - Fredag 17 maj 09:00

  Tema nr 256 Rödrutig 138/366   Gratulerer med Dagen!        Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards