Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2011

Av Kvasthilda - 26 oktober 2011 20:29


Kikade in på COOP i Boden igår o där fanns den. Aladdin mörk. Men inte fan har den hittat till Kiruna. Var just till storCOOP här i stan (interjöör som kiruneserna kallar den, då det en gång i evigheten har varit en OBS Interiör-butik - själva Interiör-delen försvann för sådär en hundra år sen, eller femton men namnet lever kvar). Sextiotvå pixarer. Jag vill ha min mörka Aladdin! 


O apropå Aladdin, har Bamboo varit till veterinären idag. Dock vet de inte vad som fattas honom. Han piper när han andas. Stackars liten. Gamlingen. Men tigger godis gör de när jag kommer ner. O låter sig klappas. Aladdin har inte alltid varit jättetjålig men han låter sig klappas. Bara han får en godisbit. 


Min tur till svappis blev en bra en till slut. Hade tåget på KMB så det var bara att beställa en taxi o ta sig tillbaks dit då. O ällkå har börjat svamla att är man fler i bilen måste alla kliva ur o gå genom snurran - för att var o en ska korta ut när de lämnar området. Ja, men va fan....? Ska de sätta upp en pling vid Infartssignalerna till KMB o Kiruna C nu också då? Vi lämnar ju området då. O ibland kortar vi inte ens in oss på området, om vi kommer flera samtidigt. Storhetsvansinne. Varför i hela helvete skulle vi flytta ut dit alls? 

Jag mötte gubben i grinden när jag kom i eftermiddags så jag kortade inte in mig. Deras taxi kom precis när jag skulle in o det ramlade ut en massa gubbar o jag gick in samtidigt. 

Däremot kortade jag ut mig när jag gick senare - efter turen. Vad ska de göra åt detta? Vissa dagar - som idag hade kunnat vara, återvänder jag inte till sjb alls efter turen - norsken eller kollegan avlöser vid en signal o jag går hem. Va fan ska jag ut på industriområdet att göra igen? Då har jag kortat in men inte ut. 

Hur som haver, kortinloggningar åt sidan. 

Jag hade tomskrotvagnar ner till svappis. Skitvagnar med sth sextio som följd. De parkeras därnere tills de kommer på att hoppsan, vi behöver visst vagnarna trots allt.... Vi kopplade loss vagnarna från loket, jag bytte ände - o for hem! Ibland är det sweet. Har varit hemma i flera timmar redan o vi har hunnit handla (sökte en bok om Abisko SvågerTvå söker men den fanns inte, lika osynlig som Aladdin mörk) o än har min avgångstid inte infunnit sig. 

Så kan det också vara. Ibland. 

Av Kvasthilda - 26 oktober 2011 17:07



Efter Svappaspåret i eftermiddag. 

(lite för mörkt o hoppigt för att iPhönen ska fixa en "bra" bild)

Av Kvasthilda - 26 oktober 2011 11:46


Det blir en sväng till svappis idag. Det har ju varit lite si o så med tågföringen dit de senaste två veckorna. Endera tåget har varit inställt men idag går mitt. Kanske morgonen stod? Ser inget på tefören så det är nog så. Vissa dagar har inget av dem gått. Tror de har stopp i svappisverken den här veckan. Lite maskinunderhåll. 

O de håller på att bygga om i stationshuset. Så småningom ska de få en helt ny byggnad så det luktar ju lite onödigt arbete om det. 

Jag hoppas också att folk har lärt sig att inte gå in med skorna på i vår barack. Som i Björkis. Där tog alla av sig skorna utan att någon ifrågasatte det. En el av förarna hade tofflor i en hylla innanför dörren. Finns gott om plats för en hylla i svappisbaracken också. I stationshuset har alla alltid klampat in med skorna på - men där måste man för det är folk från alla håll o kanter o firmor o företag som kommer in för en kopp kaffe. Men inte i vår överliggning! TA AV DIG SKORNA för faaaen. 

Sist jag kom ner hade föraren från kvällen innan klamat in med jordiga skor. Det var lera o skit hela vägen in till bordet. Varför är det så svårt?? Det är ju bara vi som ska vara där - även om nu Freddan hotade med att komma in o hänga hos oss medan de bygger om hos dem. Då är det ju kört. Deras kängor är det dyngigaste som finns - näst efter grisbondar. 

Är väl ingen som lyssnar på mig men skulle behöva fixa en snygg skylt dit ner. STOPP: Hit men inte längre. Ta av dig skorna. Hatar såna skyltar. "Din mamma jobbar inte här. Diska för fan". 

Inte ens städet hade skorna på när de kom in till oss i Björkliden. 

Får se om det går att fostra om förarna - igen. 

Av Kvasthilda - 26 oktober 2011 09:00


Tema nr 207 Ombord
301/365

Jag skulle åka pass hem från Boden en dag när biljetterna var helt slutsålda. Fanns inte en plats att uppbringa. Psf pratade med ombordpersonalen på persontåget och jag fick åka i deras hytt. Inte helt fel. Tyst o stilla - o dessutom fick jag en liten inblick i deras arbete med högtalarsnack och kaffeförsäljning. Det var väldigt hektiskt just den här dagen och all färsk mat tog slut. De fick hämta ur reservförrådet med torrmat för att kunna ge resenärerna som så önskade, något att äta.

iPhonefoto 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


Av Kvasthilda - 25 oktober 2011 23:41



Dimmigt i Boden idag 


Av Kvasthilda - 25 oktober 2011 23:03


Äh, vet inte vad jag ska skriva, än mindre vad jag ska döpa mitt inlägg till... 

Har kommit hem från Boden. Mitt tåg var tjugo minuter tidigt nästan hela vägen för föregående förare.... Så fastnade han på en driftplats en halvtimme bort. O fick stå huuuuur länge som helst. Fan, både han o jag hade kunnat vara hemma tidigt idag. Så blev det inte. Nu blev det inte så blodigt sent för mig då tåget står en stund i Boden redan enligt tidtabellen men det blev ändå tjugo plusminuter. 

Hade med mig en av våra KYare. Han fick stressa lite för att hinna med tåget då han kom hem i morse o hade ett par timmar på sig att svida om o få med sig det han skulle. Eller förresten. Bytte kläder gjorde han inte, utan reste i uniformen. Klok kille. Hade han inte hunnit med det här hade han inte varit hemma förrän lunchtid i morrn. O tappat nästan ett dygns fritid på bortaplan. Lite onödigt. 


Körde en klassiker idag. Fotot togs förra veckan men jag körde Rc4 1290 idag. Enda Rcn med den klassiska orange målningen. 


Rc4 1290 i mult med 1317


O där fick jag min rubrik :) 

Av Kvasthilda - 25 oktober 2011 09:00


Tema nr 364 Övergiven
300/365

Passerade den på väg till jobbet en dag. Den övergivna båten. Har fotat flera övergivna båtar för det här temat. En av dem ligger mitt i en skog, en annan är halv o ligger till en viss del uppskjuten på en liten miniö, men den här fick det bli. Genomväxt med mossa och annat ligger den där, uppkastad på en strandbit. Det vatten som syns här i bilden är snart ett minne blott för det är en del av Loussasjön i Kiruna som dräneras för gruvbrytningens skull. 



Temalista



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 24 oktober 2011 19:48


Eller snarare att sova eller att inte sova. Har ju suttit på skolbänken hela dagen idag. En lång dag. Vi har pratat OSPA o bromsar. OSPA - otillåten stoppassage. Det ena hänger rätt mycket ihop med det andra men är nödvändigtvis inte en "förutsättning". Åsså har vi pratat larm. 

Efter dagen har jag knappt tolv timmar till mitt tåg går inatt. Dvs ganska precis EU-tillåtna elva timmar mellan skiften - som ska inkludera nattsömn. Eller åtminstone nån timme. Har sovit skitdåligt inatt så det ska nog inte vara några större problem att somna nån timme. Sen får jag väl sova i Boden i morrn igen då. Lång dag väntar. 



Läste just på blogg-admins startsida att de håller på att konvertera gamla bilder till att passa nya bloggen. Undrar hur långt tillbaks då?? När jag började kunde bilderna inte vara bredare än femhundra punkter. Före det är det omöjligt att de fixar det. Får bara hoppas att de ger fan i de bilder jag själv ändrat storleken på.... *suck* Dvs de bilder som ligger i inlägget o är klickbara - vilket givetvis är de bilder de SKA ändra storlek på, men jag har gjort om dem av en anledning. Jaaa, herre gud. 


O på teve går knasbollarna i repris. Howard Wolowitz är helt sjuuuuuk. "Shelly's" syster är på besök. Himmel. 

The Big Bang Theory :) 

HEJA Sheldon! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards