Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2011

Av Kvasthilda - 21 oktober 2011 11:24


Jaja, det borde heta muffiNsarna men det är en munfull.... ;) Det var hur som helst Juniors omdöme om tröstbullarna jag bakade häromdagen. Petade ner smeten i STORA muffinsformar o de blev enorma. Mina små muffinsformplåtar räckte inte på långa vägar så jag ställde dem i en långpanna i stället. Resultatet blev därefter. Varför ser de så konstiga ut? frågade E-pigan när hon sent omsider vaknade o såg dem. 

Men de är goda för det! 


Grundreceptet finns här

I de här är det den här gången:

Limecurd

En påse frysta Trädgårdsbär

En kaka Ögonkakao Vit choklad Lemon/Lime

En stång Odense Nougat med nötcrisp

Med jätteformarna blev det fjorton missformade men mumsiga muffins :) 

Av Kvasthilda - 21 oktober 2011 09:00


Tema nr 327 Uråldrig
296/365

Den är verkligen gammal, den enda delen som är kvar av den gamla dopfunten, foten som numer sitter på en nytillverkad dito för att hålla dopskålen. Det som fastnade på just min bild är Abraham och hans fem själar och på var sida om honom syns två av De Vise Männen med sina gåvor till Maria som finns i ett annat hörn av den fyrkantiga sandstensfoten. Gotländska stenmästaren Sighraf tros ha skulpterat den någon gång under 1200-talets början och den finns i Knivsta kyrka i Uppland.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


Av Kvasthilda - 20 oktober 2011 11:06


Som sagt.... Såhär ser våra ljuskoppar ut efter en kvälls brinnande. PartyLite i den genomskinliga koppen - för att den läckra, färgade ljusmassan ska synas igenom glashållarna. I princip helt slut ljusmassa. 

IKEAs vaniljljus bredvid den. MER än hälften av ljusmassan är kvar. (brukar det inte vara!). O det finns inte en chans i hela håvete att tända det igen för veken har brunnit till en liten pyttstump. Luktar skit. (brukar de inte göra!)

Det skriker nästan DollarStores skitljus om dem... 



Den tredje, o högre koppen är en finsk modell jag hittat i Boden. Ljuset brinner enligt uppgift åtta timmar men de jag har eldat, har brunnit något längre än så. Koppen är också i princip tom på ljusmassa. Brinner superbra. DEN kan jag rekommendera. Femtio ljus för femtio spänn. Ingen aning om var de finns att köpa nån annanstans än på just den butiken i Boden.... Blir bra till jul. När jag inte jobbar. 


Måste kontakta nån med PartyLite-kontakter så jag får fylla på mina juldofter. De får vara svindyra när jag har finnarna att luta mig tillbaks på. De får stå för mysljuset. Under lång tid :) 

Av Kvasthilda - 20 oktober 2011 09:59


Den spelades i Förmiddag i Norrbotten precis när jag loggade in idag.


 

Bob Marley. *uwar* Unvoid war? Unavoidable war?

Nä, han gillade inte krig. 


Av Kvasthilda - 20 oktober 2011 09:00


Tema nr 142 Krimskrams
295/365

-.



Temalista



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 19 oktober 2011 20:24


Hahahahhahaahaaa.... Intressant undersökning.... 



Tja... jag har en bra bit över 600 FB-vänner varav säkert hälften är såna jag never ever har träffat i verkliga livet. Dock har jag pratat med dem på Internet i femtontalet år, via andra kanaler och forum. Och en massa av just dem jag inte ens har sett på facebook (hmmm, kanske dags att söka upp några av dem, har inte ens tänkt på det....). Ett litet fåtal av fejjorna o fejjarna är Farmville-grannar. Endast. Men några har blivit vänner via sajbern då det faktiskt är människor av kött och blod bakom tangenterna. 

Resten är folk man känner eller är släkt med - o det är jäkligt många av de 630 personerna. Undrar om min hjärna räknas in bland de här extragrå? Eller om det kräver att man har flera tusen vänner? Vad definierar "många"? 

En kompis till mig - ja, en RIKTIG levande kött-o-blod-o-till-viss-mån-tårar-kompis - har en bra bit över tusen vänner men hon har spelat MafiaWars o det kräver sina familjemedlemmar för att kunna komma nånstans, o med det menar jag Maffia-familj av ettor o nollor. Har HON en mer grå hjärna än jag? 

Vad fan menar de med det?? 

"För märkligt nog finns det inget samband mellan hjärn-substansen och antalet vänner i det verkliga livet."

Klicka på bilden för artikeln i NSD. 

Av Kvasthilda - 19 oktober 2011 17:38


Nåt är underligt med mina ljus. Jag älskar IKEAs vaniljljus men de jag tänt nu den senaste veckan luktar SKIT. Unket. Undrar vad de innehåller? Kan de härskna?? Luktar gammalt. Inte alls den där goa, mjuka vaniljdoften jag förknippar med deras värmeljus. Inte alls. 

Det har aldrig hänt förr. De brukar ligga i hyllan vid teven månadsvis och har aldrig blivit dåliga av det. Vad är det med den här batchen? Underlich. 

Dessutom brinner de dåligt. Riktigt undermåligt. Tror inte de gjorde det när de var nya. Minns inte. Köpte dem i våras eller så. När fasen jag nu var på IKEA senast. Nej, inte senast. De här är köpta i fjol nån gång. Har legat i hyllan sen tidigt i våras eller möjligtvis eftervintern. 


Nä, tacka vet jag PartyLite. SVIIIINdyra men luktar gott. 

Nä, såhär vill jag inte ha det. Alls

VAD HAR HÄNT MED MINA LJUS??? 

Av Kvasthilda - 19 oktober 2011 11:37


Tor har namnsdag. Tror han städar på Valhall idag.... 


Snön faller. I centrum har de satt upp granen meddelade norgeinsen via facebook efter att ha joggat förbi Kupoltorget i snögloppet. Han funderade lite. "Julen måste vara nära". Ja, det är den ju. Har de satt upp juldekorationer i butikerna i början av september måste väl en julgran i mitten av oktober vara helt OK? Fast belysningen kommer inte upp förrän strax innan första advent. Självklart måste de ställa upp granen nu. Blir lite svårt att ta sig ner i grangropen med en massa snö på torget. Den står ju kvar sedan, till snön smält bort, sådär fram till april eller så. Julen varar än till påska. 

Såg semlor i ett fik häromdagen btw. Tror jag. Passerade som hastigast o nog var de väldigt semmellika där i disken. Tror inte det var såna där smörbrödsbullar vad de nu heter. Min bakelsehjärna är inte funktionell just nu. På något sätt. Vilket Kråkan tycker är tråkigt. Hon har ingen "bullmamma". Att baka bullar har lixom aldrig legat för mig. Mer sockerkakor o långpannebak. Fast jag gillar kanelbullar. O ännu hellre mina solrosor... Det är ju jul snart, säger Tomas (ja, de heter ju det alla våra insar. Tomas eller Anders - fast en Anders har gått över till en annan firma hörde jag. Trist). Solrosor... Mmmm. Kanske skulle köpa lite saffran? Mowahahahahaaa... 


Junior är hemma idag. Han satt uppe länge länge länge inatt. Kunde säkert inte slappna av o gå o lägga sig. Han hade ju trots allt en liten crush på den där tjejen. Självklart hade han det. Hon såg honom o är jättesupersöt. Eh, var. Usch. Han får vara hemma idag. Har man ont i hjärtat kan man inte koncentrera sig på skolarbete. 

De ska ha ett biltåg för henne i helgen. Kortege runt stan. Ungarna vill visa sin kärlek till henne. Bara synd att hon aldrig fattade hur omtyckt hon var i lördags. Fast det fattade hon nog. Nånstans inuti sin sargade själ. Hoppas alla ungdomar får någon form av avslut. Bilkortegen är ett steg på vägen. De ska avsluta med att tända ljus hos hennes familj, släppa luftballonger och åka till kyrkan som lovas hålla nattöppet för dem. Fint!  


Mitt tåg är inställt idag - igen. De har ont om kulor i svappisverken. Nä, de har ju STOPP... Just det ja. Var inte det den här veckan? Tyckte mannen med hål i huvet sa det i helgen. AGJ. Med de sex stygnen. Ajajajjj... 


Så skönt. Blir en slapp dag i dag också då. Kanske. Har jour i morrn så Jocke hittar väl på nåt knas kanmantänka. Nattjouren. *blech* 


Nähä, koka lite kaffe då o kanske göra nån kaka trots allt. Tröstemat åt kidsen. Fast de hade en skön stund igår i alla fall när E-pigan tog med sig lillebror till sitt rum o de tittade på film tillsammans. Hörde att de skrattade ett tag. För en stund fick de glömma sorgerna. 

Älskade barn. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards