Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2011

Av Kvasthilda - 11 oktober 2011 11:33


Har visst glömt att lägga upp en bild jag tog en tidig morgon för några veckor sedan, när jag körde över Kaitumälven på väg söderut. Vet inte riktigt varför horisonten lutar men de första fotona i bildserien jag smällde av över bron är raka. Skitsamma. 
Himlen var - ja, ni ser ju själva! 


Av Kvasthilda - 11 oktober 2011 09:59


Fotade mitt oktobertema för 365an igår. Solen strålade från klarblå himmel. Idag är vädret ett annat. Snön ligger kvar. Träden är frostiga. Många av björkarna och träden omkring gården och runt stan har gått av efter det överblöta o tunga snöfallet - och stormar nån vecka tillbaks. Halva träd hänger med endast lite bark som håller det som gått av. Blir lite extra gallring till våren - eller snarare "sommaren" då vi har vårstädningen. I resten av Sverige är det sommar men här är det "vår" i början av juni. 

Idag är en mellandag. Fick Maken som han ville skulle vi tillbringa hela denna dag i källaren o plocka i kartonger o annat... Vi ska in med en värmeanläggning till sommaren gubevars. Till SOMMAREN!! Det är långt borta det. Än längre hos oss häruppe. Bergvärme. 


I radion uppmanas vi att ringa igen. Hon är ihärdig Ann-Christine Wallner-Hoppe :)) Norrbotten ligger i topp i insamlingen för Världens Barn. 

En kvinna var med i radion för en stund sen. Hon har fått x antal samtal under helgen. Hon har nämligen det telefonnummer vi ringer - med ett annat riktnummer givetvis. Folk glömmer bort att slå nollnittionio före... Som hos mamma när Dansbandskampen gick o folk ringde deras nummer. De hade samma i nåt av tävlingsbidragen. Fast ett annat riktnummer. 

Kvinnan berättade att det hänt förut. Numret ändras men nu när det satte igång med "hennes" nummer igen förstod hon att telefonen skulle gå varm. Igen. 

Ankis påbud igår gjorde att det tog fart ordentligt. Har du ringt? Rätt riktnummer då! 




099-32113

Av Kvasthilda - 11 oktober 2011 09:00


Tema nr 97 Hatt
286/365

Här är en del av den andra kvinnan. Nej, den andra skultpuren. Den första var min bild för Vakt. Kaplanen i Sala. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 10 oktober 2011 15:11


Arrrgghhhh.... Ibland blir jag bara sååå trött på mig själv! Tog en sväng på stan med Kråkan för att gå på banken i ett ärende. 

Väl där fortsatte vi en minitur runt butikerna och jag shoppade lite till den där festen jag inte ens vet om jag kan gå på för att Psf inte har kunnat ge mig ledigt - än. Mycket pengar för nåt som kanske inte ens blir av. Nåja, jag blir snygg i jul i alla fall. Den underbara julhelgen som jag jobbar. Igen. Köpte en klänningstop o ett par byxor. Provade två par. O GIVETVIS hängde jag tillbaks fel par o fick helt fel med mig hem. Måste in o byta! Blev dessutom ett besök på Kicks. Letade bland alla nagellacksmärkena efter rätt röda nyans.... Blev den svindyra OPI igen. Ingen annan hade rätt färg. Jag avskyr blanka nagellack utan "glans". Fixar inte klarlack. Mattlacken som OPI har (hade) är urhäftig men blank lack ska innehålla glitter eller helst pärlemo. 

Järnia har också rea på Thermos. Pööörrfäkt. Har tänkt köpa en termos i eviga tider men varit för snål att lägga pengarna på en Thermos. Maken har en i stugan. Vi har också ett par literstermosar. Stora o otympliga. Deras nya är betydligt lättare om än lika stora. Riktiga ståltermosar. Har en billo från Biltema som håller värmen några timmar ifall jag inte tar nåt ur den. Så fort man tar en skvätt börjar kylnings-processen sätta igång. Men nu har jag en Thermos. En liten tar tre koppar kaffe. Räcker en tågresa till Boden. 

O allt hade varit helt pörfäkt - om jag bara hade tagit rätt par byxor med mig hem. arrrrggghhhhh.............! 

Av Kvasthilda - 10 oktober 2011 09:00


Tema nr 141 Kraftmätning
285/365

Det måste väl vara ett mått på kraftmätning.
Lyftanordningen som orkar få upp en IORE i takhöjd. 
Boogien och underredet syns i förgrunden. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


Av Kvasthilda - 9 oktober 2011 16:22


Söndag. Tråkig, trist söndag. Sov länge länge länge idag. Klockan närmade sig lunchtid innan jag iddes ens tänka tanken på att öppna ögonen för gott. Hade legat o halvslumrat mer eller mindre hela förmiddagen innan jag slutligen gav upp sömnen. Däremot vägrade jag kliva upp. Låg kvar o läste ut en Nora Roberts i stället. Månadspocket från Harlequin. Ibland är de fånigt förutsägbara men Nora är ändå bra på att skapa ett intresse för dravelromanerna. Har funderat på att prenumerera på dem. Men de blandar ju friskt o jag köper definitivt inte alla deras Black Rose eller Romance eller Nocturne. Svårt att prenumerera på två böcker i månaden om det en månad kommer en författare jag inte är intresserad av. Sen spelar det ingen roll att de är billiga kioskromaner. Det finns många guldkorn bland dem men inte alla. 

Köpte de två sista böckerna om varkatterna på engelska för jag är tvungen att se hur det går för flocken. De kommer säkert i Harlequin snart. De har gjort fyra av sex böcker så det är väl en tidsfråga innan de två sista kommer också. 


Kråkan o Storfot byter däck på bilarna. Snön ligger kvar. Den onödiga snön. Kom snorblöt o vattenfylld o skyfflades undan i brådrasket och ligger nu som stenhårda isklumpar runt hela stan. Rena aprilvädret ute. Ena dagen blött, nästa fryskallt. O man får verkligen en känsla av sent aprilväder när solen faktiskt skiner också, vilket den gjorde igår. Ur led är tiden. 


Letade Aladdins mörka chokladask igår men som jag anade. Finns inte i Kiruna. Än. *suck* 


Hade varit gott att tröstäta lite mörk choklad. Huvudvärken går inte över. Skulle kanske dubbelchecka med kalendern o se om det är dags för den där skitveckan alla kvinnor skyr efter att man fått de barn man faktiskt vill ha - eller inte. Annars måste det vara tidernas värsta förkylning. Håller i sig än. Baksmälla? frågade E-pigan som själv borde ha varit drabbad. Nej, det hade varit bättre för det går att bota. Den här rår inget på. Vet inte om det är brist på kaffe. Brist på vätskeintag. Eller en kombination. Eller helt enkelt bara den tiden i månaden. *suck* igen. 

Äh, lyssnar på lite julmusik o kopierar lite foton i stället tror jag. Mer jul, ge mig mer jul! Ja' vill ha mer jul! Tusen stjärnor som tindrar... Igår föll de. Visst. Ge mig mer jul! Fan, snön ska väl göra nån nytta? 

Av Kvasthilda - 9 oktober 2011 09:00


Tema nr 197 Nätverk
284/365

Utan nätverk fungerar inte telefoner. Så är det. 

O inte heller gamla tiders telegrafering.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


Av Kvasthilda - 9 oktober 2011 00:50


Nej, jag har inte sett ett spår av Draconiderna ikväll. Har varit ut flera gånger för att försöka se nåt men det var antagligen för sent. Fram till klockan elva skulle man kunna se stjärnfallet men här stod alla stjärnor still på himlavalvet. Däremot rörde sig ett norrsken fram och åter. Några slingor här och en och annan stjärnformation där. Det såg ut som en explosion vid ett tillfälle. Urläckert. 

Men inga meteoriter. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards