Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2011

Av Kvasthilda - 16 oktober 2011 09:00


Tema nr 70 Fåtölj
291/365

Prästens stol :) Fåtöljen snidad ur en tjock trädstam står i en sakristia någonstans. Dock används den inte som sittplats utan mer som bokhylla... 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 16 oktober 2011 06:31


...eller brist därpå. Svart som natten. Sitter i svappis o ska strax krypa under täcket nån timme. Idag blir det ingen övertid. Hoppas jag. Ska lastas via silo o inte per traktor.

AGJ for ju till akuten efter jobbet igår. Sex stygn blev det. Idag går han med keps. Ta en HÅRD keps. Kallas för HJÄLM.

Svintrött idag - igen. Igår var jag intill medvetslöshet trött innan kag kom ner till terminalen. Fanns ingen personal på plats (de var underjord) så jag gick direkt till vår nya o fint fixade rastkur o slumrade en stund tills de kom upp igen. Tog väl en halvtimme ungefär men den halvtimmen gjorde underverk. Idag är jag närapå lika trött men klarade mig utan att snabbkrascha före lossväxlingen. Dricker en kopp varm choklad o ska gå till kuren o sova.

Jäklar i min lopplåda vad jag ska sova i morgon natt. Fy fan vad skönt.

Morrn!


Av Kvasthilda - 15 oktober 2011 16:30


Jag har sent omsider hunnit lyssna på Melodikrysset och löst det hela utan större mankemang :) GRATTIS Semlan! En melodikryssbricka till dig... Kul! 


Vi börjar dagens uppgifter med att gå på bio. Boston Pops spelade en av låtarna ur Hajen, ackompanjerade av kompositören själv som hänger kvar från förra veckans kryss, John Williams. Han har ju gjort en del filmmusik :)


Radio Värmland fick sedan illustrera en uppgift med en parodi. Det händer ju att lokalradiokanalerna hittar på en del bus, annars är det väl mest P3 som gör underliga parodier. De sjöng om hockeyskydd, hjälmar o suspensoarer bland annat. Originalet är Charlotte Nilssons Tusen och en natt.


Jag kan inte minnas att kapten Onedin någonsin träffade på någon haj men de seglade i alla fall genom svenska teverutor under sjuttiotalet. Musiken gjordes till den ryska baletten Spartacus. Onedinlinjen hette teveserien som mina föräldrar (o jag) följde nästan maniskt.


Release me blev nästa kryssbidrag. De som vill att man ska släppa dem lösa är en grupp med det underliga namnet Laura of Sweden, eller inom landet, Oh, Laura. De har varit med förr i krysset.


Eldeman har (vi konstaterat förr) en förkärlek till gitarrgrupper och idag var det Norrköpingsbandet The Loddnicks som spelade en visa av Cornelis, Somliga gå med trasiga skor. För krysset räcker det med den ena. Eller en. Sko alltså.


Jag läste på hennes hemsida att Bert Karlsson var på henne att skriva text till sin musik men det dröjde länge innan hon föll för tanken själv. Här sjöng hon själv en textsatt melodi av Leif Göras, Annas visa som hon med sin text kallade för Som en sommarvind. "Hon" är Åsa Jinder.

Som en sommarvind smeker du min kind
Och du fyller mitt sinne
Berusad är själen av välbehag
Dina kyssar förvandlar min slutna gestalt
till ett skimrande vidöppet hav


Sista uppgiften före nyheterna spelades på flygel av "den gamle rockaren" Lars Roos. En rockcover, The Final Countdown, Europes stora hit.


Många covers bliiii're. Nästa kille har gjort en hel del låtar av andra artister - och så i teve. mycket bättre, som tydligen repriseras just nu. En av artisterna var Plura, Eldkvarns sångare. Här sjöng han Christer Sandelins Det hon vill ha.

Hon har ett sätt som får alla män, alla män
Att tro dom är i himmelen
Men den hon vill ha
Det är jag
Det är jag
Ingen hör något ingen ser, ingen ser
Dom står på sina knän och ber
Men den hon vill ha
Det är jag
Det är jag


De fladdrade runt i olika genrer, långt från sina egna välkända vatten och tog sig an både den ena och den andra. En annan som fladdrar vilt är Fjäriln vingad som syns på Haga. Den är hämtad ur vissamlingen som till vardags kallas Fredmans sånger, av Bellman. Närmare bestämt Fredmans sång nr 64.


Nåt annat vilt o galet var danska popgruppen Aqua med norska och danska medlemmar. De gjorde en låt med en video som slog världen runt och säkert gav Mattel hicka. I'm a Barbie Girl. Jag tycker videon är skitkul. Snacka om parodi.

I'm a Barbie girl, in the Barbie world
Life in plastic, it's fantastic!
you can brush my hair, undress me everywhere
Imagination, life is your creation


Om nu Aqua var galna sjunger Julio Iglesias om detsamma, Crazy.

Crazy, I'm crazy for feeling so lonely
I'm crazy, crazy for feeling so blue
I knew you'd love me as long as you wanted
And then some day you'd leave me for somebody new

För krysset söker vi Iglesias junior, dvs Enrique.


Far o son Iglesias är spanjorer liksom nästa kryssmelodi i original. Julio sökte den enda sanna kärleken o så gjorde Lill Lindfors en gång i tiden. Du är den ende. Curt Haagers spelade för oss idag, helt ordlöst så den hade lika gärna kunnat vara spansk :)  


Vi byter ut dansbandet mot lite rockabilly o tar en svängom en lördagsnatt. Eller nä, vi väntar på en lördagskväll ju. Waiting for Saturday Night. De som ville få oss att bugga en lördagkväll o må riktigt bra var Dr Feelgood.

Jukebox Jenny standing in the corner searching for another dime
All dressed up and ready to go, if I had money I would make her mine
Working like a dog all week long I got the money in my hand
I can pay my bills, I can buy some pills but I'm going to see a rock n' roll band.


Waiting for saturday night
Waiting for saturday night
That's how I got through school
Leaving work is cool
Waiting for saturday night


Saturday night, saturday night
I've been waiting all week for
Saturday night, saturday night


O med ett par extra hopp o snurrar i sadelskor med pudelkjolar o brylcrème avslutar jag dagens kryssblogg. Min Saturday Night blir lugn o stilla då jag ska upp o jobba i ottan igen. Före ottan.


Av Kvasthilda - 15 oktober 2011 12:38


Blir en lång dag idag. Ensam traktorlastning an långtåg. Jaadu. Tar sin tid, kanske halva tåget är lastat - o min avgångstid är passerad med drygt en timme.

Tur att det händer saker här som håller en igång.

AGJ har bankat huvet i ett rör o blöder som en gris.

Vår sjukvård är ett skämt. Vi stänger akutsjukvården i Kiruna. Jippie.

Väntar på ett samtal som inte verkar komma.

Melodikrysset kommer senare. SysterYster sa att det var enkelt idag.

Nåja, det blir senare det.


iPhön · jobb · sms
Av Kvasthilda - 15 oktober 2011 09:00


Tema nr 230 Reglerbar
290/365

Ännu en bild från Kusfors stationsmuseum. En närbild på ställverket och handtagen man använde för att ställa om växlarna på bangården. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 15 oktober 2011 03:48


Gäsp. Uppe före tuppen igen. Kottarna har varit på Staden o härjat. Eller njae. Sonen har varit, Dotra är än. Han drabbads av en elak alkoholbakterie i magen o var tvungen att åka hem o sova. Skitungar. Den andra bratten möljar runt på stan i bil - just nu i Kullens sällskap i alla fall.

Asså. Hur kul kan det vara att bara glida runt på stan i nattsvart mörker o efternattimmarna? Jaja. Bilburen ungdom. Är väl så. Men fattar ändå inte det där med morgontimmarnas envisa rumlande. Bara för att.


Själv är man uppe i ottan för att jobba. Två nätter i rad. Får se vad Sture gjort med överliggningen i svappis nu. Pensionären o nyss fyllda sextioåringen som har väntat o väntat o väntat på att få sluta. Nu jobbar han extra. Ja, dessa gubbar. De vill inte jobba en dag över pensionsåldern men när dagen äntligen har kommit får de abstinens. Kanske mest i börsen. Psf vill lägga Bodensvängar på honom också men han kör mest bara Svappavaara. Han trivs därnere :)

O de första av mina klasskompisar håller på att examineras på Norge. Rättovist. Jag vill oxå. Eller inte. Eller jo. Jag vill ha lönen i alla fall. Får se när min förarlön går upp i det den ska. December? O Norgetilläggen i februari?

Nä, det skiter vi i nu. Blir bara sur över lagen om alltings jävla orättivsa här i världen. Fast det finns ju de som har det värre. Världens Barn till exempel.

Nu är insamlingen över för den här gången. Norrbotten kom trea efter Stockholm o Skaraborg. Vore väl fan annars. Men var är södra Götaland? Skåningarna? Har de ingen humanitet i kroppen? Äh, de hamnade väl på fjärde plats kanske? Ser bara topp tre på P4 Norrs startsida. Heja Norrbotten!

Men nu hägrar en säng i Svappis.

Go'Morron!


Av Kvasthilda - 14 oktober 2011 19:19


Kände för att hänga på igen den här veckan. Var ett tag sen senast :) Tornur ska vi titta närmare på. Jag tolkar som vanligt lite som jag vill men har några tornur att bjuda på - bland många kyrkfoton plockade jag bara ett torn. Det är många kyrkor som inte har ett ur någonstans men kyrkor av nyare modell har nästan alltid en eller flera klockor som visar tiden. Med det sagt tar jag mitt första torn med insatt urverk. 

Den ser ut som en liten kyrka, fiskebodan i Kukkola, gränsbyn på var sida om Torneälven, men det är som sagt en fiskeboda. Klockan i tornet sattes upp för att männen ute på forsen som jobbade med timmer och fiske skulle hålla reda på tiden och veta när det var dags att ta sig i land igen för att avsluta dagens arbete. 

Kukkola, en gång i tiden ett livligt samhälle, idag är hela fiskebyn ett museum över svunna tider. 


    

Kiruna stadshus har ett riktigt tornur. Eller fyra. Ett i varje väderstreck. 

Uren i Stora Kopparbergs kyrktorn i Falun är utsmyckade med vingar. 


Åsså slutar jag med en klocka på ett av Kirunas "obefintliga" torg, Kupoltorget. Ett klocktorn med egna ur :) Tre till antalet. 
Klockstapeln är designad av Inger Olsson från Gällivare och sattes upp 1996. I stapeln finns även en termometer, en vindflöjel och en kompass


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans Husutmaning

Av Kvasthilda - 14 oktober 2011 13:24


Ännu en dag i komatecken. Inte kommatecken även om en andningspaus hade varit bra idag. Fy för den snorlede vilken tur jag hade inatt. Eller resa i morse. Definitivt inte TUR. Tänk om den där fjärren kunde vara lite mer förutseende? Kör vi på norra linjen brukar de kunna ringa o säga "håll ner farten lite så slipper du stanna i (exempelvis) Bergfors". Spelar la för fan ingen roll när man har tomtåg... Prova hänga åttatusen ton på kroken o  försök ta dig upp för backen i Håmojåkk efter att ha bromsat fast. Med lite is på rälen.... Jippikiyyayyyy säger jag då. Jag önskar verkligen att de hade kunnat ringa idag o säga just det. Håll ner farten lite så slipper du stanna. Nej då... Stopp in. Givetvis måste de stoppa utanför då tåget är för långt för den driftplatsen. Jag ringde när jag såg att jag hade vänta stopp. "De är på väg att rulla in nu". Jo, tjena. En liten sketen rälsbuss rullade in på sidan, men inte "nu". Vad hjälpte det mig?? Jag hann stanna. Var TVUNGEN att stanna. Stod i säkert en halvtimme efter att jag fick signal igen innan loket tog över tåget o det behagade rulla FRAMÅT i stället för vagnarnas tyngdlagskrafter som obönhörligen drog mig bakåt. VI SKA INTE STANNA vid infarten i Håmojåkk med lasttåg. Fatta det! Kanske hon förstod det nu då o la det bakom örat till en annan gång. Eller? 

Tack o lov för Lenki. Bara att ha honom i andra änden av telefonen löser massor med knutar. Men idag ville inte kompressorn vara med o jag fick använda ett verktyg (knapp) jag aldrig petat på o använt förut. 

Solen gick upp när jag passerat högsta punkten o när fjärren så småningom ringde för en uppgift frågade hon om jag kunde andas igen. Jodåtack. Nu går det bra. Solen skiner o livet leker. Tåget går framåt o allt är härligt igen. Hade dessutom sett en havsörn, vilket ger mig en smärre lyckokänsla. 

Inatt körde jag på en älg. Det var inte lika kul kan jag säga. Såg inte ett spår av den när jag for hem igen i morse. Hoppas de hittade den o att den inte var alltför skadad. 




Soluppgång över Kaitumälven



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards