Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2011

Av Kvasthilda - 20 november 2011 20:56


Första kalla vinterdagen på lääänge o jag svettas som en gris. Har stått i köket hela dagen. Ont i foten. Måste nog leta fram en pronaxen så den får vila... 

Det tar sån tid att baka jäsdegar! Visserligen är det snabba bullar men det tar ändå en himla massa tid - o ugnen har gått varm hela dagen. Sen har middagen bestått av en älgstek o potatis med stuvade murklor. Steken har också tagit sin tid - och alstrat värme. *puh* 

Nu måste jag hitta plats i frysen. Inte för mig även om det kanske hade varit skönt att kyla ner sig något - utan för alla bullar o kakor. 

Maken drar till Långa Träsket i morrn o vill ha med sig bullar o bröd. Givetvis :) 

Jag hade tänkt kliva upp tidigt i morse för att hinna med lite av varje i köket men IDDES inte. Ska ju jobba fem nätter av fem möjliga nästa vecka. Må-ti, to-fre, fre-lö, lö-sö, sö-må..... Skitjävlaförbannadehatturen. Får hoppas att det inte är alltför mycket växling. Hate it. Hate it. Hate it. Inte växlingen per se, utan den totala bristen på nattsömn. 

Nej, nu börjar Beck - Enslingen. Favvofilm! 

Av Kvasthilda - 20 november 2011 13:46


Baka baka liten kaka. Just nu står en bröddeg på jäsning. Vilken tur att min bak-il kom lagom till den här helgen. Julmusiken dundrade runt i köket igår o Tyra blev lite fundersam när det stod ett par högtalare på hennes sittplats i köksfönstret. Hmmmpppffftttt - att ni bara vågar?? MIN plats! 

Snart ska adventsstakarna upp i fönstren o då blir det total panik för kissarna. Får försöka klura på det där.

Undrar hur det ska gå med granen i år? Tyra har aldrig sett nån.... Neo "vet" att han inte får röra men Tyra... Totalt ouppfostrad....

Hittade henne mitt på köksbordet häromdagen - sovandes på duken.... Hon fick flyga nackskinn. Lillkullen berättar att hon sover på byrån i hallen ibland. grrrrr... De får inte vara i andra möbler än soffor o stolar. En tass på skrivbordet för att komma upp i fönstret är OK men inte tre... Hittade Neo framför datorskärmen också en dag... Men katten då!  


Nä, nu ringde äggklockan. Ska gå o titta till degen. 

Av Kvasthilda - 20 november 2011 09:00


Eget tema nr 18 Runt
326/365

Runt Runt Runt. 


 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 


Av Kvasthilda - 19 november 2011 10:09


Eldeman är åter i studion på Gärdet och ordningen återställd. Men han hade kul i Växsjö :) Jag ska försöka skriva medan krysset pågår men jag vet hur svårt det är att hinna med så jag är säkert inte klar före tolv i alla fall.... Ska baka lite idag så jag vill vara klar tidigt :) 


Dagens kryss då... Vi börjar med en viddernas man. Från Melodifestivalen 2000 kom Vindarna viskar mitt namn. Roger Pontare vann det året. Elva år sen? Det har blivit en klassiker! 


Åååhh.... Charlie Chaplin skrev nästa melodi som spelades av Mantovanis orkester. Smile. Ja, jag ler då när jag hör den :)  


I was aiming for the sky sjöng han i Mellon i fjol. Tyvärr blev det platt fall, som texten fortsätter. Många hade nog önskat att Keep on Walking hade vandrat vidare till Eurovisionen tillsammans med Salem al Fakir i stället för ehhh.... Anna? Jo, just det, tjejen med de röda skorna. IDOL-Anna. 


Vi tar i med en kvadruppel i nästa uppgift. Den första gång jag såg dig... Birger Sjöbergs vackra text. 

Den första gång jag såg dig, det var en sommardag
på förmiddan, då solen lyste klar,
och ängens alla blommor av många hundra slag,
de stodo bugande i par vid par.


Eldeman plockade sen fram en finsk låt. Eller en svensk låt på finska. Arvi Tikkala sjöng en Taube o vi vill ha en del av det svenska namnet. Det är I Roslagens famn eller Calle Schewens vals som den kanske vanligare kallas. 


IDOL ja. Det efterfrågades sen. Amanda Jensen tävlade ju också där och kom, liksom Al Fakir i Mellon, tvåa. Dock har Amanda turnerat mer än vinnaren Marie Picasso. Amanda befann sig i sitt Happy Land idag. 


Vi behåller den glada känslan och går på operett. Vi fick ouvertyren ur Läderlappen av Johann Strauss dy. 


Efter det stannar vi till i en annan del av seriernas värld (ja, det var faktiskt en Eldemansk ledtråd till Läderlappen, serieanknytning) o lyssnar till de små blå som sjunger om det de är o det de gör, Smurf, Smurf, Smurf. Originalet sjöngs i slutet av åttiotalet av Sabrina och hette då Boys Boys Boys. Vi översätter det till pojkar


Här går vi mot vinter. Snön har kommit. Om än lite... Dock får vi hoppas att det kommer en sommar nästa år också. Jag tror, jag tror på sommaren.... Stig Olin skrev melodin vi fick på ett "anonymt" dragspel idag. 


Så lite tjöt på det. Tjat o gnat. Blablablablablablablablaaaa. Blablablablablablablablaaaa. Ifrån morron o till kväll är det bara blablablaaaa..... Egon Kjerrman berättade om sin 'hustru' ;) 


Beppe Wolgers hade också en liten gnatig tjej med sig. Fääääärdig!!! Fäääääärdig!!!! I mysiga Beppes Godnattstund nattade han dockor. 


Vi slutar krysset idag med Everybody Hurts med Avril Lavigne


Äh, så illa är det inte. Jag säger Fääääärdig!! O klockan är inte halvtolv än! vov 

Nu ska jag gå o baka liten kaka. Eller fler. Ha en skön lördag! 

Av Kvasthilda - 19 november 2011 09:00


Tema nr 215 Passar ihop
325/365

Hon fick ihop det till slut. Bitarna passar ihop. Jag tror alla var o la nån bit i det stora 1000-bitarspusslet. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 18 november 2011 23:00


eeehh... nej perrongen. 

Medan jag väntade på mitt malmtåg (eller ja, kalk då) kom persontåget o avlämnade folk. Bland alla människor klev en flock rödklädda herrar och damer av tåget. En del med skägg. Alla med mössa. Dags för tomtekonferens? Nä, just det. Det är ju Tomte-VM! Eller Tomtarnas Vinterspel om man ska vara petig :) 


iPhonefoto

Av Kvasthilda - 18 november 2011 09:00


Tema nr 222 Pyssel
324/365

-. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 


Av Kvasthilda - 18 november 2011 06:21


arrrgghhh. 

Om man kunde lära sig säga NEJ. Fast det är ett rätt fint skift. Dock med min jävla otur är malmtåget sent redan nu så att jag ska komma hem tidigt idag.... det låter sig inte göras. Skit. Man kan vara en timme tidig med det här tåget - men idag är malmen en halvtimme sen. Jaja. Vi får se... 

Go'Morron! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards