Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2011

Av Kvasthilda - 13 november 2011 22:38


Lite bilder från Western Farm i lördags. Hann ju inte se huvudshowen då största delen av aftonen tillbringades på akuten men vi fick se det showgänget bjöd på under själva julbordet/middagen. 



I väntan på - bjöds vi på julsånger. 


Ett litet potpurri av western-låtar a la Rednex


o Thomas Deutgen, som ju är från Boden. 


Kanske man får återkomma ett annat år?

Av Kvasthilda - 13 november 2011 16:02


Sent omsider kommer mitt inlägg. Har landat på hemmaplan nu och ska ta itu med bloggen. Det var lite bakofram igår. Eldeman hade hand om Ring så spelar vi o Lisa Syrén körde krysset. Som jag förstått det har hon dessutom knåpat ihop krysset själv. Inte illa pinkat. Nu har jag mina noteringar på Lapptoppen o kommer inte åt dem så jag får köra lite ur minnet - med hjälp av internetradion. 


Vi börjar dagens kryss med en komiker - o en av Lisa Syréns favoriter sen barndomen - min med. Danny Kaye sjöng I've Got a Lovely Bunch of Coconuts. Den som Povel Ramel skrev en svensk text till. 


I Stjärnorna på slottet ska kändisar umgås i en veckas tid. Det är inte alltid helt smärtfritt. 2008 var Jonas Gardell med och han rykte ihop med flera av de andra kändisarna. Bland annat Staffan Scheja - men även Kjerstin Dellert. Vi fick höra Jonas med sin underbara Jag ska aldrig sluta älska dig som illustration, en ledtråd helt värdig Eldemans, om än tillfälliga, ersättare. 


Nästa ljudillustation var också en något oväntad sådan. Eller tja... Jo. Aquarius 1999 spelades en gång in på en platta i ett försök att lansera Lisa Nilsson utomlands. Gick väl sådär. Discopop ā la 90-tal i sin mest glittriga o glammiga kostym. Lite annat än vad vi förknippar med fröken Nilsson. Igor Nikolajev var med o sjöng. 


The Who bistår alla CSI-serier med signaturmelodier och idag var det original-serien som stod för fiolerna. Eller gitarrerna. Who are You heter låten. 


Sen backar vi några år o får en melodi med Maurice Chevalier. 1931 var det han "vandrade hem sin tjej", Walkin' my baby back home. Beppe Wolgers skrev en svenskt text som bland andra Monica Zetterlund spelat in, Sakta vi genom stan


När de vandrade hem var det antagligen rätt mörkt. Sådär lite Deep Purple... Mowahahahahaaa... Nästa uppgift handlar om ett instrument. Inte vilket som helst utan John Lords orgel. Jag har sett den in action.... Har inte varit på många "stora-band"-konserter genom åren men Deep Purple var vi o såg i Stockholm för en herrans massa år sen. Mäktigt! Vi fick höra en avhuggen Child in Time idag. Deras låtar är rätt långa.... :) 


Någon att älska. Det ville de ha, medlemmarna i Jefferson Airplane, Somebody to love. Deras gruppnamn skulle ge ett sätt att färdas till krysset - på engelska. Det blir fly då. 


Sen över till en av mina idoler från sen tonårstid. Gymnasietid. Wherever I lay my hat är en av hans låtar men idag hörde vi Everytime You Go Away. Den evigt unge.... mowahahahaha Paul Young


Swingfly boom-chicka-boomade sig sen igenom sitt melodifestivalbidrag från i våras. Me and My Drum. Vi tar det ena o översätter det andra o skriver in me och min i krysset. 


Josefin Nilsson med syster och kompisar kallar sitt band för Ainbusk. Vi tar en del av detta o "översätter" den dialektala busken till en en. De mötte Lassie idag, för vilken gång i ordningen kanmanundra. 


Bill Withers sjöng sin Lean on me för nästa kryssadress o den översätter vi till luta


Vi far till Dalarna o letar en sångerska. Vi lär nog inte hitta henne där för hon flyttade från Boda kyrkby för eviga tider sedan. Meta Roos sjöng Dinah Washington's What a difference a Day Makes


Är Lena Willemark riksspelman? Jo, det är hon visst. Det var nog länge sen Åsa Jinder var ensam tjej på den tronen. Eller nä, vänta nu. Åsa Jinder var den yngsta. Så var det. Att Lena W är från Dalarna, o närmare bestämt Älvdalen är också rikskänt och hon gör ett förtjänstfullt jobb för att bevara dialekterna från norra Dalarna. Björn Ståbi och Arne Möller ackompanjerade Lena. Hon är en jäkel på kula. Kulning alltså. Martins begravning spelades här... Lät betydligt gladare än vad titeln anger. 


Mustang Sally skriver vi in sen. Många har gjort den. Idag var den mest instrumental. Med vem?? Archer nåt Junior hörde jag men blir inget klokare på det. 


O vi slutar i nåt helt annat. En av de där knasiga engelska teveserierna. The Benny Hill Show


O med det har jag skrivit klart.... Kort o knäppt. 


Redigerat såhär vid lunchtid på måndag: 

Kort o knäppt.... Jag vill bara adressera det jag hört o sett o läst - o känt själv... Jag kan hålla med om att Lisa är en superduperbra programledare - för andra program än MelloX-et. Hennes ledtrådar var lite knöliga o knasiga och det var mer än lovligt irriterande att var o varannan melodi rumphöggs å det grövsta men överlag var nog krysset i sig, rätt bra. Jag hade inte fixat att knåpa ihop ett fungerande kryss, DET är då säkert. Att man sen ska kliva i Eldemans tofflor o efter föregångaren till honom i sin tur, Bengt Haslum... nja, det låter sig inte göras helt enkelt. (fast enligt wikipedia satt visst Bo Schedin där i fyra år före Anders.... - det hade jag inte en susning om) Däremot hade Lisa "lite" bråttom o det kanske inte var helt lätt att hänga med i ledtrådsdjungeln. Jag lyssnade första gången i bussen på vägen ner mot Boden (via mobilen) o hörde i alla fall illustrationerna men hade inte alltid koll på resten. Omlyssningen på Lapptoppen gav mig många pausknapptryckningar o backa lite, "vad sa hon??". "vinkelordet sju" o inte "vågrätt sju i vinkel" sa hon också exempelvis. Men vi är ju kloka o kan räkna ut det där ändå! Visst? 

Dock blir det nog bra när ordningen är återställd o Anders är tillbaks igen. Ring så spelar Lisa. Absolut! 

Av Kvasthilda - 13 november 2011 11:22


Det var ju inte riktigt så jag hade tänkt tillbringa lördagkvällen. Fyra timmar på akutmottagningen i Sunderbyn. Maken fick ont i bröstet efter maten o det var bara att tillkalla ambulans. Visade sig "bara" vara magen o antagligen hans envisa magsår. Nu är vi på väg hem igen. Blev ingen julshow för oss men vi hann i alla fall äta o se - o lyssna på Thomas Deutgen. Här i Djingis Khan med delar av showgänget. 


Av Kvasthilda - 13 november 2011 09:00


Tema nr 214 Pappa
319/365

Hur många pappor får en flaska rakvatten idag? Eller en slips? 





Temalista



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 12 november 2011 10:00


Mitt blogginlägg kommer att bli försenat. Rätt så ordentligt. Ska iväg på Är på väg till Boden för kalas med Maken idag o vi återvänder inte förrän i morgon kväll. Jag skriver detta igår och vet inte i skrivande stund om Lapptoppen följer med oss ner. Tror inte jag kommer att ha mycket tid över. 

Då det kliar i mina fingrar att skriva kommer det men om du har bråttom att hitta svar, får du leta annorstädes under tiden. 


Av Kvasthilda - 12 november 2011 09:00


Tema nr 32 Busa
318/365

Full rulle. Mor o dotter rasar runt på gården o busar hejvilt. Det ser våldsammare ut än det är o den lilla är tuffare än hon ser ut. 

Temalista



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 12 november 2011 08:04


Ja, man ska åka dit på fritiden också.... Maken sitter o äter frukost. Jag har stoppat i mig min redan. Om en timme går bussen söderut. Mot Boden o Bodensia. Får se vad kvällen har att bjuda. 

O får se om jag hinner melodikryssblogga nåt innan jag kommer hem igen. Har med mig Lapptoppen men vet inte om tiden finns. 

Läste på facebook att det ska komma en app till Melodikrysset. Pöööörfäkt. Man kan åtminstone lösa krysset på iPhönen då :) 

Nä, ska svälja en slurk kaffe till innan vi ger oss iväg. 

Ha en skön lördag o en underbar söndag - om vi inte hörs av igen. 


Av Kvasthilda - 11 november 2011 11:11


11-11-11. Vad kan bli mer november än det? En kompis till mig jobbar hos en kiropraktor o hon hade bokat in en kund klockan elva idag... Kan väldigt lätt bli en nätt försening så blir det plötsligt 11-11-11 kl 11.11..... 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards