Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2011

Av Kvasthilda - 9 november 2011 09:00


Tema nr 318 Undangömd
315/365

Dolt är det - det lilla duvslaget. Gluggen duvorna gjort till sin under vägbron. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 


Av Kvasthilda - 9 november 2011 08:55


Har intagit morgonens andra frukost o hade en halv fundering på att krypa under täcket o sova bort förmiddagen. Har inte bestämt mig än. 

Kröp under duntäcket därhemma vid tiosnåret igår kväll o sov till strax efter två. Klockan stod på 02.50 men så länge iddes inte mina gröna hålla sig stängda. Det var bara att kliva upp o sätta på den redan laddade kaffepannan o starta upp datorn som Maken stängde ner igår för att se var mitt tåg var. 

Provade ringa taxi men det var fan inte lönt. De har ett journummer för färdtjänst och avtalskunder nattetid under veckorna, men efter en signal blev det tyst. Men va faaaaan!!!!!! Jag har ju ett tåg att passa! 

Äh, det var bara att ringa upp inkommande förare o be honom stanna till nedanför oss. Åkte med honom in till stan. 

Han tar över mitt tåg ikväll också. Likaså gör jag efter killen som tog över efter mig i Boden. Han har kortast dag av oss.... Betvivlar att samma sak händer i Vännäs men säker kan man aldrig vara... 


O Johan är i radion. Me like Johan. Är nog lite småkär i honom. Blir alltid så glad av att höra hans röst o sjuka humor. 

Nånå. 


Sova eller inte sova? 


Ska ta en sväng på byn sen idag för att se om jag kan hitta lite lösnaglar. Blir skitsur när jag alltid haft starka o fina naglar. Nu är de bedrövliga. Man får ju skämmas. Skivade o trasiga. Håller inte alls. SysterYster brukar använda billiga lösnaglar o de håller väl över helgen i alla fall. Vill ju vara fin när vi ska på kalojs här i Boden på lördag. 

Ska leta en liten väska också. Har sett en snygg på KappAhl, kanske det blir en sån? En liten partyväska att stoppa läppstift o mobil i. Världsliga saker. 


Men nu tror jag att jag ska ta en lutare. Läsa lite o vila ögonen - o hjärnan. O min snoriga näsa. Det var väl fan om det ska börja om igen. Det också. 

Atchjooo!!!!!! 

Av Kvasthilda - 9 november 2011 03:10


Ja, snart så. I alla fall om man får tro all reklam. Nu börjar det. BR Leksaker, Toys'r Us, o "kom till Stor & Liten" - fast det är ju BR idag. LEGO hit o Barbie dit. Fastnade i det för en flashreklam på min bloggsida är just för en leksaksfirma med dockor o slott som seglar förbi. Teveprogrammen tar dubbelt så lång tid dessa månader före jul. När CocaCola-reklamen slås ihop med Jungle Bells, flåt Jingle Bells o blinkande lastbilsflak, ja då är det klart. O B-L-O-S-S-A. 

Reklam som inte får riktas till barn. HAHAHAHAHAHAHAHAHA...!!!! Barnblocken i teverutan hackas o mals o däremellan knölas det in det ena efter det andra. 

Inte för att jag bryr mig, eller nånsin gjort det. Vi har köpt det vi har köpt utan inblandning av tevereklam. Kråkan älskade TV3s reklamjingel när hon var bebis så reklamen har funnits hela ungarnas liv. De hade nog aldrig förstått det där med två kanaler, varav den ena riktad till landets lokala stationer o den andra täckte riksnyheterna. Eller tvärtom. 


Video killed the Radio Star..... 


Eller:  


O endast lokförar'n är vaken. 

Fast snön ligger inte vit på taken. 

Nu ska jag ut o köra tåg. 


Go'Morron!

Av Kvasthilda - 8 november 2011 12:35


Har nu väntat på att bloggplatsen ska släppa sin app för smartphones. "Den kommer i oktober." Jo tjena. Det står november i min almanacka o än har jag inte sett den. Var är uppdateringen om vad som händer? Eller inte? 


I want my App. 

Av Kvasthilda - 8 november 2011 09:00


Tema nr 106 I bakgrunden
305/365

Allerstädes närvarande i Kiruna. Gruvan. Här representerad av LK-skrapan. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 7 november 2011 13:31


Jaadu, Gubbfan. Hon har så rätt. Inte en flinga så långt ögona når. Det är grått, trist o regnigt. En helt upp-o-ner november med Kirunamått mätt. Som Svärmor brukade säga, Det är som att stirra in i en kolsäck. Jag är inget jättefan av snö men vill ha marken täckt åtminstone så man får nåt ljus. O max åtta grader under nollstrecket. 

Jag lär nog få min skopa överfull vad tiden lider. Med både snö o kyla. Kanske det blir en snöfattig vinter? Naaaaaahh. Den kommer. Om inte före jul så innan april slagit till med vårkänslor i andra delar av landet.


Själv vill jag bara krypa under täcket. Sitter med en headache from hell - igen. Den tiden i månaden. Jag tror alltid att det är för att jag tagit ett glas vin för mycket - eller inte. Visserligen blev det en whisky i lördagskväll också men den lille (lillingen) ska inte påverka skallen som den bankat o bråkat resten av helgen. O idag visade det sig förstås varför. Har inte koll på almanackan. Den där jävla menscykeln är ur led i alla fall. Tror jag. 


Idag börjar ungarna jobba igen. Junior går tillbaks till skolan efter en veckas lovarbete men Lillkullen o Kråkan börjar sina skift på ällkaabee igen. Jobb över jul. Fint. De tjänar snygga slantar på det. Fast de går olika skift nu o inte samma lag som i somras. Den ena tar över när den andra går hem. Höll på att bli lite problematiskt då Kullens bil tappade stötdämparen häromdagen. Eller tappade. Nej, den gick sönder. Då vi är rädda om våra ungdomar vare sig de är våra eller bara till låns, beslutade Maken o jag att skicka den till Bilhälsan för översyn. Vi offrade lite pengar från nya bilen Maken funderar på. De trodde det skulle ta två veckor att få hem reservdelar. Besvärligt med en bil till ganeserna.... De går ju omlott o inte med skarv. Men så ringde de från Bilhälsan o sa att bilen var klar. Redan efter ett par dagar! WOW. Så nu kan de fara omlott till jobbet. Nema problema. 

Fast nu ryker all min skjuts i stället. Nä, men en del. Nåja. Det ska väl ordna sig på nåt sätt. Om inte annat får man väl ringa taxi. 


O där kom posten. Min que att resa mig - o hämta en kopp kaffe till också. 

Av Kvasthilda - 7 november 2011 09:00


Eget tema nr 17 Bur
313/365

Tänkte döpa temat till inburad men det hade vi i fjol så det fick bli det enklare bur i stället. 



Temalista



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 6 november 2011 21:21


Plötsligt fick det en annan innebörd. Mintté. En tekartong för katter. Kråkan fick en idé när Neo trampade på kartongen. Han har ju en förkärlek för kartonger o askar o saker man kanske kan krypa in i. Om inte annat kan man sitta på dem. Om det inte är kuvert med klisterremsa. Det är läbbigt. 

Det finns leksaker för hundar som kostar flera hundratals kronor - o till katter o möss o hamstrar o fåglar o kaniner o.... ja, alla andra djur också. Men en kartong. Billigt o bra. O stoppar man sen ner några pastiller proppade med kattmynta.... ja, DÅ är kissens dag gjord. Han visste inte till sig. Hur kommer man IN?!??? Vill ha! 



Gimme Gimme Gimme!!!!

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards