Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2009

Av Kvasthilda - 16 november 2009 19:54


Neo har gett ordet elvisp en ny innebörd..... Han satt på soffryggen o kikade ut genom köksfönstret och svansen piskade som en galen bagarvisp. Om nu bagaren eller vispen är galen får du fundera på ;)

Vi har ett fågelbord (en timmerstuga som pappa gjort) utanför vänstra rutan och stegen hänger utanför högra fönstret. Neo hade det lite jobbigt att titta på pippisarnas flykt mellan stegen o stugan, passa sig för deras "överflygande" (som tog stopp vid fågelbordet, men han hukade sig reflexmässigt) och deras allmänna flaxande runt köksfönstret.


    


Av Kvasthilda - 16 november 2009 16:58


 

Andra tysta bidrag hos Bildligt talat.


Av Kvasthilda - 16 november 2009 16:31


Det gick bra igår. Nästan hela tiden i alla fall! Önskar att jag fått några handledarveckor med min instruktör. Känns lite jobbigare att gå igenom hela det där "byte-av-handledare-stadiet" under examination, men TT är så glad o go jämnt så det är inga större problem. Har aldrig sett honom arg. En man som hinner säga herrejestaneligen när han är förbannad är ju sällan ilsken eller sur. Eller hur? Ilskan hinner ju gå över innan man har fått allt det där över läpparna!

Nu ska vi äta lite fläsklägg. Blir inge' rotmos så jag får väl göra vanligt pottimos i stället. Kålroten är slut!


Av Kvasthilda - 16 november 2009 14:29


My days rush by from working all nights. It's pitch black outside and feels like it's late evening and it's only a quarter past three. I have to get back to work in six hours.... No new photos from me today....


Here's a yellow shot from this past summer. No need telling what it is? LOL!

 

Varje måndag visar de upp gula foton på denna sajt. Kika gärna in för mer gult :-)

Mellow Yellow Monday


Av Kvasthilda - 16 november 2009 02:37


I veckans triss ska vi visa nåt vi tycker är fult. Här är min triss. Bilderna är alla fotograferade på ett hotell i Narvik där mina arbetskamrater sover vissa nätter (inte alla). Färgerna är hysteriskt murriga, möbelstilarna en väldig kompott, tapeterna flagar, klistret där en tidigare matta legat finns kvar i trappen och mattorna stämmer inte en millisekund.... GRYLL.

Första bilden är fotad i ett litet kök där man som gäst kan värma sin egen mat i en mikro. Det finns ett kylskåp och lite andra utrymmen. Matbordet (anas till vänster) var också väldigt "grötigt" med en ampellilja på väg att planteras om.

Hade dock kunnat visa hela trissen bara från den stora salongen i andra bilden, för det finns även en skinnsoffgrupp i rött och en TV-hörna med furumöbler o en massa tyg/plastblommor i krukor och fula vaser. Och en uggla...

     

Fler fula trissar finns här.


Av Kvasthilda - 15 november 2009 11:27


Jahapp.... så är det då dags.... Min första examinationstur står för dörren. Jag läste inte pärmen så hade inte min handledare kikat i turlistan hade jag åkt ett pass till med honom inatt. Då han tittade upptäckte han att idag börjar jag mina tre veckor med instruktörsturerna och i och med det examinationerna! Ikväll kommer schemat för december så då får jag se hur jag jobbar julhelgen. Om jag har räknat min fridagsplan rätt, ska jag nämligen det. Jobba julen. Ledig nyårshelgen. Men med det schemat ska jag vara ledig helgen för Kirunafestivalen nästa sommar och den helgen är en av de viktigaste för mig! Nog vill jag gärna vara ledig julen också, men då blir jag det nästa år i stället.

Får se om vi får nåt lok idag. När jag ringde igår o frågade var vi skulle ställa loket svarade killen "Kör det i sjön". Han lät så vansinnigt trött på allt. Det är lokskador till höger och vänster och de sliter sitt hår för att få ihop lok till alla tågen.

OK, lite frukost o uniformen på. Har sovit länge idag, med baktanken att klara morgondagens nattskift utan att "sova middag". Är väl hemma strax efter midnatt antar jag.

Måste kolla till min farm också innan jag sticker.


Av Kvasthilda - 14 november 2009 23:59


Mina arbetstider gör att jag inte riktigt kan hänga med på dagen en utmaning går, men jag ville dela med mig av ett foto jag tog häromdagen. Fredagens tema gäller frost och det är det minsta man kan säga om häggkvisten och dess bär. Hela världen har varit frostig i några dagar. Nu har det blåst och snöat det senaste dygnet så all den härliga frosten har blåst bort, men jag hann ta några bilder innan det vackra vita försvann.

Innan jag har skrivit klart det här har till-o-mé lördagen gått över i söndag, men jag vill inte tidigarelägga inlägget utan det får hamna här i skarven ett dygn senare än fredagen...


 

Fler frostiga fredagsbilder finns hos Sinneskatten.


Av Kvasthilda - 14 november 2009 22:32


.... fast på min ryggsäck hänger två I-or :-)

Nej, puhet var för att jag har kört sista handledarturen. Jisses. I morgon börjar första turen in i allvaret. Min första examenstur.

Vi var tidiga iväg idag. Sur-Sigrid skötte sig bra! Skönt efter förra försöket att ta oss till Svappavaara och gårdagens förseningar. Tåget var lastat o klart så vi är hemma långt före tidtabellen. Också superskönt efter gårdagens nattskift. Var inställd på att köra ännu ett nattskift i morgon natt med handledare, men det blir alltså första examensturen med instruktör - och under tidig kväll på det. Natturen tar vi på måndag. *blech*


Ska kika runt på fotobloggarna o se om jag hittar nåt matnyttigt. Har en massa att titta på. Eller om jag ska sk*ta i det o se Die Hard 4.0 i stället.... Äh. Gillar de gamla filmerna bättre. Speciellt Simon Says.



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards