Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2009

Av Kvasthilda - 21 november 2009 22:22


Har sett senaste Robins och han hade Maria Wetterstrand och Peter Wahlbeck som gäster ikväll. Skrattade högt åt en kommentar han avlämnade, Peter. Pratade om Ullared och en "Erotic Outlet".... "Ni vet vad en rabbit är va? Kvinnornas paradis (eller nåt liknande). När de en gång fått en sån och sen ska gå Natural style.... Det är som att titta på en häftig actionfilm för att sen återgå till Åsa-Nisse."

Jävla galning. Hahahahahahaaa!


Vad är en informatiker? Vilket jäkla namn.... Heter det så?? Det är Lena Klingströms roll i Becks polisteam. Första säsongen har börjat om på TV. Alla är unga o smärta. Utom möjligtvis Per Moberg som bara ser pompös och malplacerad ut i sitt korta hår och överhängda och fula kommissarieuniform från 80- eler 90-talet o GLAS-glasögon med sköldpaddsbågar från Anno Dazumal. Eller så. Min dotter gillar inte Doctor Reeds långa hår men Per Moberg SKA HA långt hår! Punkt o slut.


"Slut" förresten, undrar om bloggen ställer om det till slampa nu. Hände Tintin häromdagen. Nåt nytt underligt stavningsverktyg. Slut är förvisso en slampa, men slut i det fallet är engelska och mig veterligen är bloggplatsen till största delen bestående av svenska bloggare och således borde den ha ett verktyg för svenska och inte förvränga nåt det tror är engelska...! Fast det var visst i en rubrik och inte i själva inlägget. Weird är bara förnamnet hur som helst!


Av Kvasthilda - 21 november 2009 10:00


Jaha ja... Hann inte lyssna på förra veckans svar men hoppas det var rätt :-) Idag har jag lite ont om tid och känner att det kanske inte blir så bra som jag hoppas och vill. Ni får ha överseende med detta. Eventuellt gör jag om lite till kvällen o fixar felstavningar o sån't. Queen of Typo i bråttomstatus är inte en bra kombination!

Dagens kryss börjar stort.... Hahhaha, som i sivandivan. Operasångerskan och hovsångerskan Siv Wennberg. Hon sjöng här en duett med en annan sivandiva - Siw Malmkvist. Melodin heter Musik är inte för dig. Hahahahahaaa! Det är humor. "Sivan, om du vill sjunga på min skiva då får du sluta va' sån diva".

Sen kom ett av Eldemans stående inslag. Är det inte Bond så är det Beatles :-) Dagens melodi var Yesterday och den är givetvis skriven av bland andra Sir Paul McCartney.

Nästa bidrag var även ett sådant i Melodifestivalen tidigare i år. En av mina ogillarlåtar men som vann mitt hjärta i somras när jag såg henne live. Snälla Snälla med Caroline af Ugglas. Det är så skönt att kunna ändra en åsikt på det viset.


Klassisk svensk musik, Lars-Erik Larsson skrev. Ingen aning om melodin. Tack Google o Wikipedia.


En helt annan genre. Svensk musik på finska. Var befinner de sig? Restaurang/t. Kan stavas hur som helst, men Anders sa "Vi kan ta den vanligaste". Vilken är det då? Brittas restaurang stavas väl med g? Tror jag.


Nästa uppgift är en duett och vi vill ha hennes namn. Eldeman gjorde det väldigt lätt efter melodin för den som inte visste innan. "Far och dotter" Det är givetvis Frank och Nancy Sinatra som framför Something stupid (like I love you).


Nästa har jag inte en susning om i nuläget. Är för stressad för att hitta det religiösa i mig - och vad som upprepas i melodin. En snabblyssning igen och dubbelkoll i kryssplanen ger mig gissningen hand. Kan det vara så? Gladan? Du brukar veta sån't här :-)


Vem jagar pirater i sprillans nya skivan? Underbara Norah Jones sjunger om Chasing Pirates. Hennes röst är fantastisk.

En annan ryyyysning är De sista ljuva åren. Jag gillar INTE Lasse Stefanz men idag var det inte de som sjöng och spelade denna helt instrumentala version. *rys* igen... Gillar inte. Detta kan jag nog inte ändra mig i. Nej.

Efter den rysningen Så går jag ner i min källare. Eller det var vad Pierre Isacsson gjorde en gång i tiden. (har honom som klippdocka btw, från Året Runt). Idag spelade Nils Dacke med sin partyorgel. Hugaligen.

Nanne Grönwall är otacksam... Otacksamhet heter låten. Storpigan sa, när hon hörde snabben att "det kan bara vara Nanne som hittar på nåt sån't".

I nästa uppgift vill vi ha rätt ord ur engelska originaltiteln. Jaha, vad heter den då? Ordet är hur som helst not, men titeln? Jag gillar inte att göra sån't här under tidspress. För många hjärnceller drar sin kos... Hehehehheeee. Jo, just ja! 10cc var det ju som gjorde I'm not in love. Lyssnade väldans mycket på dem när jag gick i gymnasiet. Här var det Richard Kleiderman som spelade.

I dagens sista uppgift söker vi ett flicknamn. Hank C Williams drar en instrumental version av Peggy Sue. Bland andra har Buddy Holly gjort denna - o i och med det Brolle Jr :-)

Nu måste jag göra mig i ordning för dagens arbete. Ha en bra lördag!!


Av Kvasthilda - 21 november 2009 09:59

Asså.... När jag öppnade bloggen inatt var den omgjord igen. Nu kan man se bloggen i real size bredd här.... Crap. Jag gillar inte det! Kan vara bra på sitt sätt men jag vill ha den som den var o se resultatet i surffönstret sedan.


Melidkrysset eehhhhh... VAD ÄR DET??
Melodikrysset är under arbete. Om jag hinner få ut det, kommer det, men antagligen blir det klart först ikväll. Börjar jobba strax efter tolv och jag behöver åtminstone en dryg timme till inlägget o det hinner jag antagligen inte!


Av Kvasthilda - 21 november 2009 01:27




Veckans fönster handlar denna vecka om "upplyst". Här är Svenska Sjömanskyrkan i Narvik. Eller snarare före detta sjömanskyrkan. Den har sedermera varit ägd av Narviks kommun men jag tror att den är privatägd idag. Eventuellt är det en typ av ungdomens hus. Har letat information men inte hittat nåt av värde.


Detta fönster är utan tvekan upplyst! Nedan ett par extra bilder för att visa kyrkan i dess helhet.


 


  


Fler upplysta fönster kan ses via den här länken.

Av Kvasthilda - 20 november 2009 19:31


Mörkt och eländigt. Har varit jättetrött hela resan norrut idag. Gårdagen blev lång med början vid halvsju och hemkomst runt kvart i nio. Den här dagen har varit - eller blir minst lika lång med start klockan åtta i morse med genomgång av lokala föreskrifter. Nu sitter jag i Björkliden efter ett halvt skift. Många långa timmar. Fast tågen är relativt i tid nu. En av mina klasskompisar kom hem innan vi gick från stan - FEM timmar sen. Lite lossningsproblem hör jag - och ett havererat lok inatt. Det påverkar allt.

Men nu tycks de ha kommit ikapp.

Jobbar hela helgen - denna också. Får se om man hinner nåt kryss på lördag förmiddag.

Ska ta lite kaffe o slappa en stund.


Av Kvasthilda - 19 november 2009 22:25


Bidde inga foton. För mörkt. Vi blev dessutom en timme sena från Björkis - men i tid hem! Sweet :-)

Däremot hade vi ett fackmöte när jag kom tillbaks o det tog de tre timmar vi hade avsatt.

I morgon har jag teori från åtta o sen ut o köra tåg på kvällen.... Blir ännu en lång dag!


Har farmat lite i fejsen. Äntligen fått alla rosetter i trädskörd. Äpplen, apelsiner, oliver, körsbär o jisses vet vad. Nu ska det säljas träd!


Av Kvasthilda - 19 november 2009 08:34


Vi fick inställt. En väg. Ska ta bilen till björkis o hämta hem vårt tåg. Väntade på lok. Det hann komma men våra vagnar var inte lastade - och är väl inte än. Tankning av dieselloken tar sin tid och det måste göras innan de kan lasta vagnarna... Så kan det gå. Där försvann ett fototillfälle. Kanske hinner ta nån bild på hemresan. Tar nog med kameran trots allt, men lämnar stora objektivet. Kanske.


Av Kvasthilda - 19 november 2009 00:01


Precis när onsdagen går över i torsdag och jag skulle sova för länge sedan, postar jag veckans bidrag till Torsdagsfoto.... Som temat säger är det broar - i pluralis...

Broar är en av de saker som brukar fastna på min lins när jag kan. Nu har jag bara tillgått mina arkiv för dessa bilder. Ska ut och köra över broar i morgon, men som sagt. Jag kör över dem och lär inte få så bra bilder. Hade varit roligare att stå bredvid banan och fota vårt malmtåg när det kommer! Men nu är det examinationer så då är det bara att sätta sig bakom spakarna o köra!

Dessa är också fotade från lokhytten men vädret och omgivningarna var lite roligare!

Malmbanan passerar Kaitumälven


Gamla bron. Man kan ana varför den är stängd för tågtrafik...

(jaja, inte bara att spåret är bortplockat....)


Se andras brobidrag här.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards