Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2009

Av Kvasthilda - 14 november 2009 16:30


Mumma. Tänkte skava älgkött men det blev för grovt skuret. Skitsamma. Blir samma resultat i alla fall :-) Tallriken hade också passat i veckans Fredagsfärger-tema. Gul mandelpotatis och brunt älgkött med gräddsås. O hemkokt lingonsylt. Till det en bruten skiva Leksands Brungräddade knäckebröd. (också brunt o gult när jag tänker efter....!) Hade väl kunnat reda gräddskyn lite mer, men tyckte inte jag riktigt hade tid med det.... Ska till jobbet om en stund.

Sh*t. I morgon börjar mina examinationer! Om tre veckor kör jag själv. Mamma.....! Äh, det går bra. Blir tomt o tyst i hytten bara! I en Dm3 är det definitivt INTE tyst, men tomt - på sällskap. I en Iore kan man i alla fall lyssna på radion. Och man hör nåt. Där kan man ha sällskap av Lisa Syrén exempelvis, som vi hade inatt.

Nä, bäst man drar på sig uniformen o gör sig klar. Svappavaara. Tredje gången gillt?


Av Kvasthilda - 14 november 2009 12:24


Jag sov mig igenom direktsändningen så jag sitter nu och lyssnar på Internet. I-o-för-sig gör jag alltid det.... :-)

Dagens kryss börjat enkelt. Förnamnet på sångerskan, o givetvis är det Agnetha Fältskog som tar studiomicken för sin Så glad som dina ögon, frpn 1972  med texten skriven av Kenneth Gärdestad. Googlade lite o den finns med på en av Agnethas singlar, andra sidan heter: Tio mil från Korpilombolo.... Hmmm... var ju också en låttitel....

Tio mil kvar till Korpilombolo

Tåget det rusar hemåt i natten

Tio mil kvar till Korpilombolo

Vad det känns långt

Och ändå är jag så nära att möta dig

Det liksom sjunger i mig

För jag är på väg till Korpilombolo

Tio mil kvar, sen är jag i din famn

Sedan följer en svensk schlagerklassiker från trettiotalet, Med en enkel tulipan.

Vad kallas instrumentet vi hör? Inte första gången det är med i krysset, spikpianot. Russ Conway sitter vid tangenterna idag. Han har även gjort signaturmelodin till Melodikrysset :-) "Ett passande instrument för Martin Timell kanske".. .Voj Voj....

Sarah Dawn Finer sjunger duett med Patrik Isaksson i den fina Du som tog mitt hjärta.

Aaahhhhh... Underbara Visa vid vindens ängar. Vad sätts i rörelse?

Det går en vind över vindens ängar,

det fladdrar till i en tyllgardin.

Och jag ska skriva en sommarvisa

med sol och blomdoft i melodin.

Mats Paulson skrev den och Håkan Hellström har spelat in den (o jag är med i den! HA!)

Lill Lindfors fortsätter sedan med en ljuvlig visa som heter I mig finns en sång. En av de stora klassiska kompositörerna skrev musiken; Chopin.

Nästa lilla melodi fick mig att börja le. Vilket är djuret vi söker?

Som bonden som satt o löste kryss o sökte ett djur på två bokstäver...

"Hä ä i't koa, o hä ä i't soa.... Hä måst' va' ena ap!"

Tänk om jag hade en liten liten apa, umpa umpa fallerallera

tänk vad folket skulle stå o gapa, umpa umpa fallerallera

Inte åt mig men åt min lilla apa, umpa umpa fallerallera

Inte åt mig men åt min lilla apa, umpa umpa fallerallera

Nyhetspaus och Eldemannen börjar avsnitt två med följande ord:

Peter Degerfeldt o jag vi har konfererat under nyheterna och jodå vi tar en halvtimme till. Vi kör resten också. Det är väl lika bra tyckte vi, så vi ska ta o fortsätta .... Hoppa in vetja.

I nästa uppgift vill vi ha en grupp och ledbokstäverna hade avslöjat vad det var innan Anders nämnde "destomer" (kirunesiska). Gypsy (hoppsan - tack Ankan!) Gipsy Kings sjöng och spelade Baila Me.

Sedan vill vi ha ett motsatsord. Signaturmelodin från en TV-serie klingar ut i etern. Jag måste köpa den där serien! Älskade den när den gick på TV. Jag jobbade på ett boktryckeri för en massa år sedan och vi gjorde boken där. En riktig tegelsten! Men bra som sjutton. Jag läste den medan jag stod o plockade böcker - eller la bokarken i maskinen. Eller nåt annat. Nord och syd av John Jake. TV-serien hade bland andra nyligen bortgångne Patrick Swayze spelandes sydsoldaten Orry Main och James Read som bäste kompisen och nordstataren George Hazard. Andra namnkunniga skådisar i serien var bland andra Liz Taylor, Kirstie Alley och mannen man älskade att hata, Philip Casnoff som den vidrige Elkanah Bent.


Mer film. Edvard Persson sjunger Alla är vi sjömän ur sin film En sjöman till häst, från 1940. Edvard Persson var en av mina favoritskådisar när jag växte upp. Tyckte det var jättekul att se hans filmer, fast de var svartvita. Minns inte många av dem idag men hans röst och bullrande skratt glömmer man aldrig!


Ännu ett förnamn - Mors lilla Olle, spelas i en instrumental version.


Från en genre till nåt helt annat. Svensk (samba-) jazz, inspelad i Brasilien. Lisa Nilsson sjunger View från nya albumet Sambou Sambou.


Sista uppgiften är mer filmmusik, veckans Bond, Live and Let Die med sir Paul McCartney och hans grupp Wings.


That's All Folks!


Av Kvasthilda - 14 november 2009 06:12


Om det beror på att det var just fredag den trettonde igår förtäljer icke historien men vi blev sena till Björkliden och sena hem. Långtåg bägge vägarna men hemresan gick fortare. Längesen jag fått köra "fortfort"-tåg. I malmtågsspråk betyder det 70. Dvs km/h.

Alldeles klar stjärnhimmel i Björkliden men runt Bergfors och ner mot stan var det snörök.

På radion sa en av väderkillarna att det snöar på sina håll men det är "begränsat till Svealand och stora delar av Norrland"..... Mhhhhhmmmmm. Det var ju begränsat!

Nu ska jag gå o försöka sova några timmar - börjar om igen strax efter 17. 11 timmars vila. Hmmmppppfffftttt....


Persilja, jag har sett artikeln, ja! 

 

Ja just ja. Min examination börjar redan på söndag! Hoppsihejsan!


Kryssinlägg kommer när jag hinner! Kanske hinner på eftermidda'n, innan jag sticker till jobbet. Natti Natt. Upp-o-ner är en lokförares tider!


Av Kvasthilda - 13 november 2009 19:35


Jahapp. Så är det dags. Ska slänga i mig nåt att äta o sen dra på jobbet. Normalt innebär vårt tåg genomgående men vi får väl se.

Nä, blir last. Långtåg. 8000 ton!


Av Kvasthilda - 13 november 2009 18:44


Veckans fönstertema är valfritt.... Jag håller på att leta ihjäl mig efter mina gamla foton från stugan i Härjedalen men kan inte hitta dem nånstans. Pappersfoton... I stället får det bli ett foto på insidan av min arbetsplats med en av landets vackraste utsikter :-)

Fönstret sitter på en Dm3 och är nästan alltid skitiga. Just här kör inte jag (fel fönster) utan en av mina klasskamrater och numer alldeles nybliven förare. Hon gjorde sin sista examinationstur... igår? Jag börjar mina tre ex-veckor på måndag (natt). Ska ut om ett par timmar för dagens/nattens och helgens första skift.

 

Fler fönster finns här.


Av Kvasthilda - 13 november 2009 18:36


Hittade fyra foton att välja mellan när jag sökte efter fredagsfärger... Har inte tid att ta nåt nytt så det blir ur arkiven. Finns en del att leta bland!

Veckans färger är brunt o gult. En av sommarens vallmofoton.

 

Fler Fredagsfärger hittar du här.


Och en extra bild, bara-för-att.... Godis är gott och just nu är jag hungrig. Ska ut o jobba om ett par timmar, nattskift och lite energi hade inte varit helt fel. Doften av innehållet i dessa burkar minner mig om barndomens campingtrippar till Norge och de gamla militärsovsäckarna o luftmadrasser. När pappa kom ihåg att ta med tältpinnarna vill säga. Glömde det nån gång och då blev det stugliv - i färre dagar än det var tänkt då stugorna var dyrare än en tältplats. Det fanns två sorters HaPå när jag var liten (och så sent som för några år sedan) men nu hittar jag bara den ljusbruna i norska butikker. Som en mix av kola och messmör. Gott på Kneipplimpa :-)


Av Kvasthilda - 13 november 2009 16:40


Jaha. Inte vet jag om den här dagen varit mer annorlunda än någon annan den senaste tiden. Skulle vara det att huvudvärken inte ger med sig och att man snorar mer än vanligt. Men så har det varit tillofrån i flera dagar. Jag är inte skrockfull. Då skulle jag inte kunna överleva med vårt fyrfota monster i huset. Han springer ju framför fötterna hela tiden. Kattvaccin? Han kanske fungerar som ett vaccin. Man utsätter sig dagligdags o oturen fösvinner, inklusive alla jinxar en trettondefredag?

Oftast ligger monstret o sover i Makens fåtölj. Han ser helt vilse ut om nån sitter där. I gårkväll somnade Sonen i fåtöljen o Neo hoppade upp på ryggstödet mer än en gång för att se om det var ledigt...


Kissen behöver nästan en soffa för att rymmas!

Skön liggställning?


Av Kvasthilda - 12 november 2009 20:11


Jag har inget macroobjektiv, eller skaffat en närbildslins (än) så jag får ta det som finns - mina zoomobjektiv :-)

Fotade lite dockprylar häromdagen o min närbild för dagens tema blir på en symaskin i dockstorlek. Dvs ungefär skala 1:6. Passar Barbie. Plattan under symaskinen är 60x35mm. Den syr inte men man kan snurra hjulet så det ser ut som om den gör det!


Fler närbilder finns på Torsdagsfoto.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards