Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2009

Av Kvasthilda - 2 november 2009 13:54


... det som Sven-Ingvars sjöng i radion härommorgonen. Hä puuust o hä plååås därute. Inte ett liv kvar i träden och all vacker frost har blåst bort. Tur att jag kom mig ut att fota igår!

Messade min handledare och han tyckte att ligga i soffan o käka praliner, nästan lät lika kul som att köra tåg till Björkliden idag :-) Hoppas han klarar flunsan i alla fall! Ingen feber än sa han.


Av Kvasthilda - 2 november 2009 09:59


Mmmmmmmmmmmmmmmm!


Maken lämnade denna till mig innan han for till kusten, med strikta order att inte öppna den - eller ens röra den förrän tidigast idag. Jag höll mig. Har inte varit i närheten av den bruna påsen förrän idag på morgonen. Hade ingen aning om vad det kunde tänkas vara och när jag tog ner/fram påsen såg jag att det stod Malmö Chokladfabrik tryckt på den..... Hmmmm.... Mmmmmmmmmmmmm.....


 

Mumma. Vägen till en kvinnas hjärta går genom en chokladask. Eller så.


~ Fläderdiamanter, OK, det ger mig lite udda vibbar men innehåller även hasselnötter

~ Hallonpraliner med saffran,

~ Honung/Kanel,  

~ Päron i konjak,

~ och hjärtepralinerna - Malmöpralinen, innehåller givetvis Akvavit, och citron.


Aaahhhh... Lycka :-)

Bästigaste presenten man kan få!

Puss på Dej My Darling!


Av Kvasthilda - 1 november 2009 20:23



 O det är bara IDAG! WOW.... Shitponfritt. Sitter här helt mållös. Förstår att veckans melodikryss var extremt svårt. En av uppgifterna var skitsvår. Om killen som visslar... Den enda folk känner till är Jan Lindblad men det var ju inte svaret i veckans kryss. När jag tittar på vad folk sökt och hittat min blogg genom, är det just det. Den uppgiften. Tänk, vilken tur att jag lyckades googla fram honom då :-) Tog ju ett långvarigt sökande på än det ena än det andra för att hitta honom, men till slut dök han upp. Skriver inte in namnet här igen då det finns i kryssinlägget.

Tack för titten - och för de kommentarer ni lämnat angående herr fågelvisslare  :-)


Det finns även x antal sökningar på Tommy Körbergs singelbaksida, vilket kanske inte heller var helt lätt att känna igen.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Redigerat strax efter kl 22.... Nu fick jag ytterligare en förklaring till varför jag har så många besökare just den här veckan. Enn Kokk har inte haft tid att Melodikryssa! Normalt har jag supertoppar just över helgen, men det är sällan mer än drygt 200 besökare.

Enns senaste inlägg (enn.kokk.se):

  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Klockan har passerat några sekunder efter midnatt. 942 besökare blev det. Fantastiskt!


Av Kvasthilda - 1 november 2009 20:01


Tog en tur idag. Var superjobbigt kan jag säga! Den här flunsan är inte nådig mot en otränad kropp... Det var frostigt i träden och skare på backen. Såg diverse spår av harar som skuttat fram och gjort hål i det frusna istäcket. Stackarna. Kan inte vara så skönt för deras fossingar.

Hann få några bilder i solljuset. Har sparat några för eventuella fotouppdrag framledes men ett par bilder kan jag dela med mig :-)


 

Fotograferat mot gruvberget.


 

Iskristaller i motljuset!


Av Kvasthilda - 1 november 2009 19:10


Bildbloggerian kör den första dagen i varje månad en liten tillbakablick. Vad hände för ett år sedan? Jag fotade inte så mycket i november förra året så det var inte svårt att hitta en bild att publicera som min tillbakablick. Under större delen av november 2008 befann jag mig i Borlänge och fotot jag visar är taget i centrala stan under morgonpromenaden till skolan. Jag tog ett par bilder, men den ena är underexponerad och den andra överexponerad. Fick ta den mörkare bilden och försöka fixa till den för att visa vad det föreställer. Fortfarande är gatvyn lite för mörk och saknar kontraster men det är det bästa jag kan åstadkomma av just de här fotona. Tog några fler, men de var inte lika dramatiska. Urläckert med morgonsolen som kastar sitt gula sken över gatan. Tycker jag.



En till bild. Vi var ute på infoturer också. Här är en tur för att vi ska kika extra på ATCn och vad den sysslar med när vi kör. Vi var två elever och just sitter min kompis vid spakarna så jag fotograferar :-) Vi är på väg mot Eskilstuna, men vilken kyrka det här är, har jag ingen aning om! Det syns inte på det här fotot, men vi är på väg att svänga höger en bit bort, för att passera framför kyrkan.

Det är lite kontraster mot hur det ser ut i Kiruna idag. Här har vi snö och frostvita träd.

Några andra bloggares tillbakablickar kan du se här.

Av Kvasthilda - 1 november 2009 17:43


Veckans triss handlar om fruktigt. Detta kan ju tolkas på en massa olika sätt. Mina bilder ser ut som följer:

 

Fruktigt värre. Ett fat med torkade frukter och bär (ananas, jordgubbar, äpple, melon), tillsammans med en skalad satsumas/clementin och två sorters choklad med apelsin/jordgubb och hallon/björnbär. Det gröna fatet hör till en apelsin som ska tjäna som marmeladburk.

 

Ett litet ljusfat med torkade citrusfrukter! Det började med en bortglömd frukt på mitt förra kontor. Eller snarare en frukt som aldrig blev uppäten. Den låg där, dag ut och dag in. Det gick några veckor, som blev till nån månad och plötsligt hade frukten torkat helt. Testade med ett par frukter till och det blev till slut ett helt fat med torkade citrusar.  

 

Hjortronet jag fått av min kära Make. Vi har den tänd jätteofta vintertid med nån form av doftande värmeljus. Just nu är det faktist ett vaniljljus, men det kan lika gärna vara nåt med apelsindoft, eller äpple/kanel. Vi brukar även tända detta på årsdagen av svärfars bortgång, vilket inte är det lättaste då det var den 29 februari...

OK, ett hjortron är väl ett bär, men fjället ger inte så mycket frukt och som den Kirunabo man är, får man väl ta nåt "lokalt" :-)


Fler fruktiga fototrissar finns fär... ehhh här.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Bonusbild såhär i Halloweentider:

 

Min kvartett med Pumpkin Kellys. Fast om rätt ska vara rätt så är ingen av dem Kelly, utan hennes vänner; Deidre, Chelsie, Deidre & Nikki, alla klädda som pumpor. Specialboxar från Target inför Halloween och de är utgivna mellan 2001 och 2004.

Av Kvasthilda - 1 november 2009 13:19


Underbara novembermånad. MIN månad. Jag är född i november. Vi är sex syskon och två av oss är födda i november. Jag är skorpion och äldstebroder skytt. Vi är födda i var ände av denna höst/vintermånad. Min andre storebror gjorde ett horoskop till mig en gång. Idag tror han inte på "sån't trams". Han tror på andra krafter. Var och en blir salig på sin tro brukar vi säga och då det fick honom på bättre tankar än han en gång vistades i, är det bara positivt. Det bästa är att han inte försöker prångla på oss andra sin tro, även om det mesta han gör är genomsyrat av detta på ett eller annat sätt.


Idag visar sig denna första novemberdag från sin allra bästa sida. Solen strålar från en molnfri himmel, träden är vita och frostiga. Jag har tänkt gå ut i ett par timmar men kommer mig inte för. Den här förkylningen/influensan är inte snäll.... Bara några få minuter kvar nu av dagens bästa ljus så om jag ska gå ut är det tid för det NU.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards