Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2011

Av Kvasthilda - 6 november 2011 09:00


Tema nr 280 Storstad
312/365

Uppsala är en storstad. Det är inte riktigt Kiruna. Men det är ändå en härlig känsla när man kommer med tåget söderifrån och ser stadens ljus torna upp sig nedanför Loussavaaras sluttningar. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 5 november 2011 19:57


Ja, så såg de ut inatt, stenarna på bangården. Glashalt. Var livrädd att gå över spåren till mitt tåg.

Halka inte. Halka inte. Halka inte. 

Halkade inte. O tog mig upp utan större problem - tack Tompi för att du inte låste dörren. Fast det hade nog inte varit jobbigt att ta sig upp o ner för trappstegen ett par gånger heller. Det är nåt helt annat att "backa ner" för en trapp än att gå ner. Foten håller bättre om man backar ner - vilket är det sätt man tar sig ner från en lokhytt. 

Tog mig till Boden utan malörer o var såpass tidig att jag hann med det tidiga persontåget hem :)) O detta trots ett par stopp för E-skydd och vänta på mötande malmtåg. Om jag såg rätt var det en av mina gamla handledare. Skickade ett sms men fick inget tillbaks (tror jag, ett tag sen jag kollade men han skulle nog ha svarat). Fast persontåget var såpass sent att jag hade hunnit med det, även om jag kommit in något sent själv. Nattåget från Stockholm var sent i morse. 

Mitt största aber idag var att vagnen var knökfull av svarta väskor. Hockeytrunkar. Med vidhängande tolv-åringar(?) på väg till Kiruna för nån hockeycup. Sena förstås, så de var tvungna att lämna WO för första matchen. Ynglingar, mammor, pappor o lagpersonal av nån sort. Ledare förstås. En m a s s a folk. 

Gubben var skitsur när han hämtade mig för att jag inte kom ut direkt o han hann flytta bilen. Ringde honom o sa "STÅ STILL!!!"

"Var är du?!?"
"SÅG DU INTE MYRTÅGET SOM RANN UT UR VAGNEN?!?????".
"Du hade ju kunnat smita emellan".
Jo, tjena. Stora jävla hockeytrunkar, ivriga - o HUNGRIGA tonåringar (knappt) o en OND FOT?!? Nähädutack. Jag satt kvar tills kön ringlade ut. O fick en grump på köpet. 

Var nåt jävla teveprogram han skulle se slutet på. Men förlåt så jävla mycket att jag ville ha hämtning då för fan. Hade väl kunnat gå om det var så jävla illa.

O skitsamma att jag hade ont i foten. 
Skitstövel

Av Kvasthilda - 5 november 2011 13:42


Har skrivit klart krysset nu, sent omsider, vilket påminner mig om nattens låtönskningar i Vaken. En kille... hmmm eller tjej, har glömt nu. En PERSON ville höra nåt av Sickan Carlsson. Hon är aktuell nu igen pga sin bortgång... Va?? När gick Sickan bort? Gjorde en snabbgoogling på mobilen o se där. I onsdags drog hon sina sista andetag på hemmet där hon bodde - o trivdes enligt vad jag läst. Hon blev 96 år gammal. Fantastiskt. Hon gjorde sina första filmer när mina föräldrar var spädbarn. Redan innan de föddes faktiskt! 

Varma Goa Underbara Jättemysiga Sickan. Hela landets flickvän :) Sov Gott! 

Av Kvasthilda - 5 november 2011 12:57


Idag har jag lyssnat i efterhand då jag jobbar under morgonen - o faktiskt jobbar en stund till. Haffade ett tidigare tåg hem då det var såpass sent att jag hann med det :) 

SysterYster ringde precis när jag öppnade kryssidan o frågade om jag löst det. Hon ville ha hjälp med ett par uppgifter som helt tog stopp. Jag hittade rätt svar och kunde ge henne det hon behövde. 
Drog genom snabben först, innan jag lyssnade närmare på ett par uppgifter jag behövde mer ledtrådar till.  


Så, vi börjar då med en tjej vi söker. Det vi hörde var en engelsk folksång, Monday Morning som Cornelis satt svensk text till i Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind


Andra uppgiften var en dubbelfråga. Cat Stevens, som idag har (valt) ett helt annat namn, Yusuf Islam, skrev låten Wild World "and it's a hit" som han sa en gång. Sven-Ingvar (SAY WHAT???) E R I K (o inget annat) Magnusson gjorde den på svenska, En hård värld. Hans grupp heter Sven-Ingvars thänkjoovärrymatch!
Tack igen Gunnar för att du checkar upp på mig emellanåt.... *gaah*


Åsså lyssnar vi på radion. Eldemans föregångare. Ja, på lördagsmorgnarna. Ring så spelar vi


Jag lyssnar ju på krysset via Internet - o det söker vi även för nästa uppgift. Basshunters Boten Anna handlar om en vakt, just på Internet


Så nåt helt annat. Klassiskt. Ulla Billquist sjöng Skymning och en avancerad - eller inte - gissning, att det är Chopin som skrivit musiken och kan det möjligtvis vara hans Nocturne? Det låter jag vara osagt. "se kommentar"


Nästa svar fick jag googla för att hitta. Jules Sylvain hade skrivit den o med det jag så småningom fyllde i lodrätt gav mig ett J. Alltså blev det att söka på aj o Sylvain o fick upp Aj aj aj, vilken röd liten ros hämtad ur filmen Ombyte förnöjer. Så jag skriver aj i krysset. 


O apropå skymningstider. "Hagsätra sport" kallas en ny konstellation som gjort en duett till deras scenshow Oslagbart Idag kommer aldrig mer. Denna duo består av Niklas Strömstedt och Andreas Johnson (o där kom J-et ovan). 


En annan otippad mix är Loa Falkman som gör Nordmans Vandraren. Fast han gör den bra! 


Dansk pop, eller snarare hiphop bjöds vi på sedan. Look into my eyes uppmanar killarna i Outlandish


Vad nästa låt heter på svenska vet jag inte men Peter Skellern har skrivit en låt som heter You're a Lady. På svenska är det något med "hon". 

You're a lady, I'm a man, you're supposed to understand
How these things are often planned to be
You're romantic, I'm a fool,
You're the teacher, I've come to school
Here I sit and hope that you'll love me

"Hon är kvinna, han är man" av Annica Risberg, ska det uppenbarligen vara. Läs kommentaren från Gunnar :) 

H-et i hon kommer här. Vi hör signaturen till Helan o Halvan, eller Stan Laurel och Oliver Hardy som killarna egentligen heter. 


O vi slutar i Hope and Glory - med vackre Måns förstås. Zelmerlöw. 


Inte mycket till broderier idag (heller) men så får det bli. 

Av Kvasthilda - 5 november 2011 09:00


Tema nr 149 Kyrka
311/365

Kyrkfotografering ligger mig varmt om hjärtat om nu någon av mina bloggläsare missat det. För detta tema krävs en riktig kyrka tycker jag. Förra gången jag hade temat, hade jag en liten porslinsfigur som fick symbolisera "kyrka" men nu är det inget mindre än moderskeppet, Drottningen bland våra kyrkor som får porträttera temat på denna Allhelgonadag. Den dagen på året då folk som mest besöker kyrkor och kyrko-gårdar för att tända ljus för sina bortgångna.

Uppsala Domkyrka är rikshelgedom för Svenska kyrkan och med den äran, tronar hon högst upp i kedjan. Denna fantastiska katedral, Nordens största och en av de största i norra Europa.




Temalista



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson




Av Kvasthilda - 4 november 2011 14:17



Man kanske skulle byta bild? Äh. 

Mitt Alter Ego i Farmville.

De har nåt löjligt fairytaletema igen och avataren kan få ny kostym om man lägger FV-pengar på det. Tycker det är lite överkurs så jag snor bilderna i stället. 


Av Kvasthilda - 4 november 2011 13:49


Varför kan man inte säga nej? Eller få de där jävla psf att göra som JAG vill? Eller nä, det var lite orättvist. Jag är ju ledig nästa helg. 

Min fot är inte bra än. Kliar som fan för att bandaget har knölat ihop sig o där det varit knöligt kliar det. Klart som fan. 

Nu var de utan förare till tiiiidiga godståget inatt o för att jag ska få slippa växlingsturen på måndag.... - fick jag ta det i stället. Men förbannat. Hade väl för fan kunnat få byta med svappissvängen på måndag i stället?!?? Nähädå, då ger de mig ett tåg som ligger jäklat preciiiiis inpå min friskskrivningsdag - o fridag på det. O jag som suttit upp till två varenda jävla natt den här veckan. Nu har jag tolv timmar på mig att somna om, klara av min nattsömn o vakna igen för att köra ett jävla tåg till Boden. Jag är inte alls rädd för att köra skiten. Det är inte det. Men fan om det händer nåt. Tänker inte trampa banvall. Inte en jävla meter. Får hålla alla fingrar o icke-blåa tår att det går smärtfritt och att inget oförutsett händer.
Fan fan fan fan. 

Sverker har namnsdag idag. Kanske jag ska ringa PLUS? Nej, fan. Han har ju slutat. 


*beeeeeeeeep*

irro · jobb
Av Kvasthilda - 4 november 2011 09:00


Tema nr 249 Yacht
310/365

Nån gång skulle en yacht ha kunnat lägga till vid bryggan. Kanske sjön är för liten för att rymma en sån stor båt? Men en liten. En pyttejakt? 


 

Temalista

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards