Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2009

Av Kvasthilda - 23 oktober 2009 20:11


Yayyy! Rocktema idag. Med "rocklegenden" Joey Tempest i juryn... Vaddå legend?? Jisses - är han så gammal???? Fast det är klart. Vi har inte så många rutinerade rockare i landet...


Erik först ut med Van Halen's Why Can't This Be Love. KANOOOON!


Ny är det paus.... Sen kommer:

Eddie med U2's Beautiful Day

Erika med 3 Doors Down's Here Without You

Mariette med I'm Just a Girl av No Doubt

Rabih med låten Driving One of Your Cars av Lisa Miskovsky

Tove sjunger The Sound's We're Not Living in America

Nicklas drar Soundgarden's Black Hole Run

Reza sjunger en Queen-låt, Don't Stop me Now

o Calle till sist kör Lenny Kravitz' Are You Gonna Go My Way



Av Kvasthilda - 23 oktober 2009 15:49


Jisses. Inte en parkeringsplats på stora butikkens P-plats idag. O ingen läsgrunka kvar. Pistol att skjuta priserna med (den enda pangpanglicens jag har). Nåja, EAN-scanner då. Men ändå var det inga större problem att ta sig fram med vagnen mellan hyllorna. O det trots att det är rörigt värre pga ombyggnad och det är snortrångt mellan vissa hyllor. Hade ingen rabattkupong med mig (låg kvar på köksbordet....) och en jätteskräck för att vi skulle åka på avstämning. Vi klarade oss igen. Inte för att det fanns oscannade grejer i påsarna, utan för att det var så MYCKET grejer! Avstämning kan vi få när vi handlar tre liter mjölk o en påse toapapper. Inte vid de månatliga skåpfyllnadsköpen.... Eller till jul. Måste snart vara dags igen....


Ombyggnaden beror på att KappAhl är på väg till Kiruna - IGEN. YAYYYYY!!!! De har varit i stan minst en gång tidigare. När tjejerna var små fanns den i centrala stan och det var många besök där för att hitta babykläder. När Gossebarnet kom, fanns det förstås inte lika mycket i hyllorna o sen bestämde de sig för att rymma fältet för Kiruna har två årstider. Det är en vit o kall vinter och en något varmare och grön vinter. Typ. O man kan inte sälja sommarkläder i februari. Det är ju då de börjar dyka upp i butikerna. Vinterrean är ju runt jul, som bekant o då är det ju mitt i vintern - den låååånga vintern på våra breddgrader.


Nu har ungarna höstlov. *puh*


Av Kvasthilda - 23 oktober 2009 09:22


är det inte. De har växlat in sig hit o tycks stanna. Det är vitt, vitt, vitt. Träden är frostvita och marken täckt av snö.



Fick mig ett jätteskratt igår. Inte så roligt för den som inte är insatt men jag hade skitkul en stund. Ett gott skratt förlänger livet. Det kom ett stort vadderat kuvert o jag tänkte för mig själv.

Inte nu igen. Har du inte ändrat min adress ännu??

En tjej ska skicka grejer klippdockor till mig och hon har envisats med att skicka till min förra arbetsplats. Om min bästekompis jobbar, ser hon till att skicka det vidare till mig, men om ordinarie respa jobbar fastnar det just där, i receptionen. Nu kom det, vackert stämplat och med färdigtryckt adressetikett. Och med en hiskelig massa häftnitar. Ordinarie respa brukar nämligen överarbeta alla paket o försändelser. Jag har sagt till henne att

Det räcker med tre häftor - eller en tejpbit - eller vad det nu kan vara.

Nej, det ska sitta ihop.

Ja, men det gör det med tre!

Envis som synden :-)

Tillagt i kanten vid alla klamrarna var en smiley o HEHE skrivet - med pil.... O det föranledde mitt asgarv. Trodde först att det ju faktiskt VAR ordresp som satt dit dem, men insåg snabbt att det var för symmetriskt. Hon klamrar dit dem lite huller om päron. Fick upp brevet och ännu ett asgarv bröt ut. Det var INTE klippdockor. Kuvertet var fullt av tepåsar! Rooibos Spice. Har beställt av henne nån gång för Storpigan o jag gillar det o det är lite svårt att hitta. Antagligen hade det kommit en ny sändning till restaurangen o hon skeppade iväg en kartong till mig. Utan kartong. Lustifikationsministern!


Har tänkt mig in till staden idag. Ska käka lite frukost, kolla busstider o se när jag IDS åka. Är mest det, saken hänger på.


Av Kvasthilda - 22 oktober 2009 19:18


Jäkla Facebook. Kan inte logga in. Och när jag väl KAN logga in kommer jag inte åt min farm. Baskade... "Uppdateringar". Kottarna sitter på sina farmar o fejjor utan problem. Å andra sidan har det hänt att jag inte kommit åt kompisars sidor för att lämna kommentarer. Men irro är det!


Av Kvasthilda - 22 oktober 2009 16:49


Tog en tur med kameran igår när jag ändå var ute o "sprang". Såg lite grejer på vägen hem från jobbet (det inställda - se där surolle - inga ATC-lurningar ALLS!) och bestämde mig för att gå ut en sväng igen.


 

 Grönt o fint. Som en sirlig gardin i snön och motljuset!


 



  

 Kråkvicker!


De klamrar sig envist fast vid sin grönska fast det borde vara bruna o döda för länge sedan!


Av Kvasthilda - 22 oktober 2009 15:13


Hoppas de inte tänker lägga reklam på alla bloggar nu. Storpigan hade plötsligt en reklambanner i sitt första inlägg för dagen. Crap & skit säger jag bara.


Redigerat:

Ahaaa. Pigan hittade en knapp/länk som sa Reklamfri blogg. Kostar en tjuga i månaden. Överkomligt. Kan ha att göra med antalet foton? Jag har ingen knapp/länk på min, men har betalt för, ja vad blir det nu 1500 bilder. Det enda de fått in pengar på tidigare. Skönt att man i alla fall kan välja bort det - antar att det är därför de gick över till BloggPLATSEN snarare än BloggaGRATIS?


Av Kvasthilda - 22 oktober 2009 11:58


Just det. Fick ju en semesterdag idag. Antagligen hade vi klarat oss undan jouren i alla fall, men Benke begärde ju en nolldag o mina var slut. För att vara ledig fick jag så en semesterdag.

Solen strålade från knallblå himmel när jag klev upp för nån timme sen, Nu ser det lite mulet ut igen.


Maken ringde. Befann sig nånstans på Skåneslätten. Skulle till en jaktbutik. Han lever hotelliv, nåt han definitivt inte gillar. Har försökt få sig en stuga nånstans, men det är hotell som gäller. Utan kylskåp o kokmöjligheter. Svindyrt innan man får traktamentena som ska betala sån't. *suck* Bor precis bredvid färjorna till Travemünde. Nån av killarna har hunnit dit o vänt.


Själv firar jag min lediga dag med huvudvärk. Började lätt igår men ligger nu som ett molande lock över huvudet. Jag måste tvätta idag o det är inte SÅ inspirerande.


Av Kvasthilda - 21 oktober 2009 18:49


Så kan det gå. Har gått till jobbet två svängar idag. Tänkte först att vi börjar 10.30 som det faktiskt står i vår turlista... När jag skulle skriva ut vår tågorder insåg jag rätt snart (innan jag loggade in faktiskt!) att vi börjar INTE 10.30

VI börjar inte 10.30

Benke ja, men inte jag. Han hade medarbetarsamtal... Det var bara att knata hem igen (tar tio minuter så who cares?). Hann slänga ett par ord med en av mina kollegor som just kommit från Gv. Skulle stoppa i sig lite lunch o fara ner igen.

Så på vägen tillbaks till jobbet - när JAG hade min starttid.... ja då ringer får turfördelare o säger att

~ Benke är ledig i morgon. Hur gör du?

~ Tja, jag har jobbat sex dagar i rad nu, vad tycker du?

~ Nej det bestämmer du.... Hmm, har du nån dag kvar att ta ut? Nej, det har du inte. Ska vi ta en semesterdag?

~ JA. Tack.

I nästa mening säger hon sen...

~ Eeehhh. ert tåg är inställt.

~ Jaha. Ska i alla fall prata med arbetsledaren o jag har knappt hundra meter kvar till dörren.

Byte av handledare. Ska jag åke med Benke?

Ja.

Nej.

Jo.

Nej.

Nähä.

Blev byte. Den jag SKULLE åka med har knappt några turer (inte gör det mig nåt). Han har EN nästa vecka. Jaha.... Då blir det Benke sa turfördelningen.

Nej. Benke har ont i nacken o ska köra själv, sa arbetsledaren.

OK.

Helt OK.

Nästa man in line.

Blev en jag inte ens vet vem han är! Som dessutom tagit extra skift nästa helg. Med ordinarie helgjobb helgen efter.

Sen tilbaks till killen jag SKULLE åka med, som inte hade några skift.... Givetvis jobbar HAN efterföljande helg.

SKIT.

Jaja, Får prata med turfördelningen o fixa detta. Ska lösa sig. Jag får ingen övertid för extraskiften, men om jag får vara ledig helgen efter gör det inget! Kan inte jobba tre helger i rad i alla fall. Tar dock hellre övertidshelgen med de skiften vi hade då, än helgen efter med nattjobb o jour.... Kanske. *arrrrggghhhh*

Nu är jag ledig till måndag morgon, strax i tre. På natten....

How about that?


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards